Ingrijirea corecta a bonsaiului

 Atunci cand cresti un bonsai, secretul succesului este ascuns in taierea frunzelor si ramurelor in asa fel incat acesta sa capete o forma interesanta si placuta.

Totodata trebuie sa tineti minte ca bonsaii sunt de diferite tipuri si fiecare are un mod diferit de ingrijire. In acest context ar trebui sa va interesati ce tip de bonsai aveti pentru a-l ingriji si pentru a-l pastra sanatos.

Veti constata ca forma si functiile unor linii vor capata noi sensuri cand vine vorba de micul copacel ce isi are originile in Japonia antica.

Primul pas in aranjarea bonsaiului este cel de a va asigura ca sezonul este cel potrivit pentru taierea frunzulitelor ce au crescut si distorsioneaza forma copacelului ce ar trebui sa tinda spre perfectiune.

Cu toate acestea sunt anumite specii de bonsai care pot fi rearanjati si tunsi in orice perioada a anului.

De retinut, daca bonsaiul tau a trecut printr-un proces sever de remodelare trebuie sa-i acorzi timp sa se refaca si totodata in timp, cu ingrijire adecvata, copacelul va creste si va ramane sanatos ani buni.

Cea mai mare atentie trebuie sa fie acordata trunchiului. Acesta confera bonsaiului iluzia de maturitate mai mult decat ramurele.

De asemenea ar fi indicat sa nu taiati toate ramurele din zona mai slaba a copacelului. Acea zona trebuie lasata sa se dezvolte armonios.

Crengutele considerate ca fiind in plus ar trebui sa fie acelea care se intersecteaza sau cresc in directia trunchiului.

Taierea ramurelor ar trebui sa fie realizata cu un foarfece special, foarte ascutit. Atata timp cat operatiunea este desfasurata cu atentie, procesul nu este unul dificil.

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea corespunzatoare a cactusilor

  Cactusii iubesc lumina, iubesc razele soarelui si caldura. Pentru a ne bucura de frumusetea acestora trebuie sa stim

 • Tratament cu miere pentru parul deteriorat

  Exista in magazinele cunoscute sau mai putin cunoscute o sumedenie de produse, care servesc la ingrijirea pielii, a parului, a tot ceea ce tine de organism

 • Retete pentru ingrijirea naturala a corpului

  Este foarte important sa avem grija de noi, de sanatatea organismului nostru, de ingrijirea pielii si a parului. Exista pe piata o sumedenie de tratamente

 • Irigarea corecta a plantelor

  Din cauza unei ingrijiri precare sau neregulamentare si a influentelor externe ale mediului inconjurator plantele pot avea parte de mai mult rau fata de cel pricinuit de boli si daunatori. De aceea este esential sa reactionam la primul

 • Ingrijirea corespunzatoare a gradinii

  Varul si dolomita sunt folosite deseori in gradina. Cei din industria producatoare au lucrat foarte mult la campanii de marketing ce promoveaza utilitatea varului si dolomitei in gradina, in asa fel incat cu totii suntem convinsi ca an de an trebuie sa le imprastiem in gradina si in fata casei, pentru flori, respectiv un gazon de invidiat


Warning: fopen(cache/6af430da44d74a0af434a12d0fb5e228) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139