Laleaua Purple Lady

Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni. Daca suntem obisnuiti cu laleaua clasica, rosie sau galbena, Purple Lady este diferita, mult mai frumoasa si cum tija este usor aplecata floarea va avea o forma putin ovala, interesanta. Se recomanda sa fie plantata alaturi de alte flori in culori complementare pentru a iesi in evidenta mai usor, iar dintre soiurile de primavara aceste lalele sunt unele dintre cele mai frumoase.

Pentru Purple Lady in culori vii, rezistente si longevive se recomanda sa gasiti o portiune cu un sol cu drenare buna (prea multa apa in cazul lalelelor duce la deteriorarea si chiar putrezirea radacinii), multa lumina solara si pe cat posibil un nivel de aciditate putin mai ridicat. Are nevoie de apa, asa ca trebuie udate frecvent. Poate atinge 40 de cm inaltime iar florile sunt mari, bine dezvoltate, ajungand pana la 10 cm diametru.

Foto: longfield-gardens.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.


Warning: fopen(cache/1e915741050ce43acd3042bd2531ac2d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139