Citeste articole din "Legume si fructe"

 • Cat de sanatoasa este conopida?

  Cat de sanatoasa este conopida?

  Cu totii cunoastem sau am auzit de importanta alimentatiei sanatoase in viata noastra. Un consum adecvat de fructe si legume poate sa imbunatateasca starea de sanatate, sa reduca riscul in cazul unor boli si sa elimine substantele nocive din organism.

 • Sfecla rosie - istorie si beneficii

  Sfecla rosie - istorie si beneficii

  Sfecla rosie este o leguma cu valoare nutritiva remarcabila, comuna in multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul tarii noastre. Soiurile moderne sunt derivate dintr-un soi ce creste in salbaticie de-a lungul coastelor Europei, Africii de Nord si Asiei.

 • Gem de pere

  Gem de pere

  Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.

 • Factorii activi si beneficiile morcovului

  Factorii activi si beneficiile morcovului

  Morcovul (Daucus carota) este o planta radacinoasa bienala originara din Asia, cunoscuta pretutindeni datorita gustului inconfundabil si a multiplelor beneficii pe care le induce organismului.

 • Nucile, fructe cu durata lunga de pastrare

  Nucile, fructe cu durata lunga de pastrare

  Alaturi de merele si perele de iarna, nucile se numara printre fructele cu durata lunga de pastrare fiind o sursa de nutrienti indispensabila in perioada rece care va urma.

 • Merele de toamna

  Merele de toamna

  Dintre speciile pomicole cultivate in zona temperata marul ocupa primul loc.

 • Mancare de morcovi

  Mancare de morcovi

  Desi nu este des intalnita, mancarea de morcovi este o optiune adecvata, care face parte din lista preparatelor culinare sanatoase.


Warning: fopen(cache/6b6365dc64712dfc07a6beaeed2d7389) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139