Citeste articole din "Legume si fructe"

 • Valoarea nutritiva a vinetelor

  Valoarea nutritiva a vinetelor

  Vinetele au patruns in Europa o data cu invazia maurilor in Peninsula Iberica, in secolul al VIII-lea, iar in America abia la inceputul anilor 1900.

 • Fructe comestibile neobisnuite. Durian

  Fructe comestibile neobisnuite. Durian

  Durian este un fruct exotic al carui nume indonezian ("spinos") denota perfect starea de fapt. Invelisul protector, alcatuit dintr-o multitudine de varfuri conice, constituie principala caracteristica pentru care

 • Fructul pawpaw, desertul favorit al lui George Washington

  Fructul pawpaw, desertul favorit al lui George Washington

  Stiati ca fructul pawpaw (Asimina triloba) este nativ in sud-estul Statelor Unite si se aseamana covarsitor cu bananele? Cel ce avea sa devina desertul favorit al lui George Washington a fost intaia data mentionat in raportul unei expeditii din secolul XVI.

 • Fructe comestibile neobisnuite. Kiwano

  Fructe comestibile neobisnuite. Kiwano

  Kiwano este fructul unei plante agatatoare exotice din aceeasi familie cu pepenele. I se mai spune "castravete african", pentru ca este originar din Zimbabwe, sau "pepene cu coarne" prin raportare la infatisarea sa.

 • Gutuia in arta gastronomiei

  Gutuia in arta gastronomiei

  Gutuia (Cydonia oblonga) a fost utilizata in alimentatie inca din antichitate de greci si romani, la fel si in Orientul Mijlociu.

 • Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

  Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

  Ceapa are un trecut milenar in alimentatie, fiind apreciata si intrebuintata de numeroase civilizatii de pe mapamond, cruda, prajita sau preparata in diferite chipuri. Aroma sa unica, puternica sau mai nunantata in functie de varietate, se impune si astazi contribuind la gustul desavarsit al supelor si salatelor.


Warning: fopen(cache/96e45d84e5c465169339813547d82d20) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139