Maranta(M. leuconeura - Maranta bicolor)

Denumire stiintifica
Maranta(M. leuconeura - Maranta bicolor)

Denumire populara
Maranta

Specii si varietati
M. leuconeura (M. bicolor). Varietati: erythroneura, kerchoveana, massangeana.

Este una dintre cele mai frumoase plante decorative prin frunze, dar si una dintre cele mai putin rezistente la conditiile de camera. Este confundata cu Calathea, deosebindu+se prin aceasta prin talia mai mica si cresterea usor taratoare a lastarilor. Are frunzele petiolate, larg ovale, cu un dinte scurt in varf. Fata superioara a frunzei are culoarea verde deschis, cu pete maronii, iar reversul purpuriu.

Ingrijire
Udarea este cel mai important procedeu, pamantul trebuie sa fie mentinut in permanenta reavan. Iarna se foloseste apa calduta. In perioada de vara frunzele trebuie pulverizate zilnic cu apa nu prea rece. Ghiveciul se asaza pe un strat de pietris umed. fertilizarea se face bilunar, primavara si vara, cu solutii slabe de ingrasaminte. Transplantarea se executa o data la 2-3 ani, in perioada de primavara.

Articole asemănătoare

 • Laleaua Burning Heart, un nume inspirat pentru un farmec special

  Soi bicolor de lalea cu o prospetime aparte si forma de cupa ascutita, este excelent pentru gradini sau parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, coloritul viu, vesel, schimband cromatic orice spatiu.

 • Trandafirul Gloria Dei

  Soi premiat si foarte apreciat de trandafir bicolor, cu petale galbene cu mici pete roz, delicate si proaspete, Gloria Dei este o alegere excelenta pentru gradini, parcuri, buchete sau aranjamente florale.

 • Bujorii Celebrity

  Soi bicolor de bujor cu petale parfumate in alb si roz, ideal pentru gradini, parcuri dar si pentru buchete si aranjamente florale (rezista cateva zile dupa taiere), Celebrity este o optiune buna pentru a fi plantat solitar sau grupat, in functie de preferinte si de spatiul disponibil.

 • Trandafirul Prince de Monaco

  De o eleganta pe masura denumirii, acest trandafir bicolor floribunda impresioneaza prin numarul mare de boboci in nuante de rosu-deschis si alb imaculat, perfecti pentru a infrumuseta orice gradina, dar si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Laleaua Gavota

  Soi bicolor mai rar intalnit de lalele, cu numeroase premii si distinctii la competitiile internationale, Gavota iese usor in evidenta datorita inflorescentelor mari, in forma de cupa, grele si cu aspect decorativ deosebit, in doua culori, galben si visiniu inchis.


Warning: fopen(cache/4ff026302e493fa468932baa7276c7f6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139