Miltonia, frumusetea Americii Latine intr-un ghiveci de flori


Marele grup al orhideelor include o varietate de apartament declarata convingator de specialisti “floarea lunii Mai”. Miltonia este confundata uneori cu trei frati patati din cauza aspectului, chiar daca botanic vorbind cele doua nu sunt in relatie de rudenie.

Miltonia produce flori colorate in alb, roz si rosu, sau in combinatii de cate doua. Alaturi de aspect, o alta calitatea responsabila pentru sarmul sau bine cunoscut este mirosul parfumat. Aceasta orhidee care adauga un surplus de stralucire oricarei locuinte, cu florile sale captivante, infloreste primavara sau toamna. Pentru aceasta are insa nevoie de atentie. 

Din acest punct de vedere,  Miltonia este o planta deosebit de capricioasa, lucru pentru care nu oricine o cultiva cu succes. Este sensibila la udatul excesiv, la tempetarurile scazute si la curentii de aer. De asemenea, atmosfera inchisa, neaerisita, compromite viitorul bobocilor.  

Nimeni si nimic nu o poate convinge sa se adapteze la conditii climatice diferite de cele intalnite in America de Sud. Melancolica dupa locurile de bastina, Miltonia iubeste umbra partiala si umiditatea. Planta se dezvolta minunat daca periodic ii sunt stropite si frunzele cu apa.  Prea putina lumina micsoreaza sansele plantei sa infloreasca, in vreme ce prea multa, sau mai bine spus lumina directa a soarelui arde frunzele.

Vara, cand este foarte cald si uscat, puteti sa cresteti nivelul de umiditate plasand ghivecele intr-o tava adanca cu pietris si apa. Miltonia se uda la 3 zile pe timpul sezonului cald si la 6 zile iarna. Fertilizarea se realizeaza lunar cu ingrasamant specific orhidelor, din aprilie pana in luna septembrie.  

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Laleaua Gold Fever, o alegere excelenta pentru mai multa culoare

  Cu inflorescentele sale de un galben intens, luminos, acest soi de lalea este o inspirata optiune atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru a fi crescuta intr-un ghiveci sau jardiniera.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Caisul Compacta

  Caisul Compacta va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, cat mai mult soare si un loc unde sa nu bata curentii reci de aer, si se adapteaza la fel de usor in gradina, sera sau, de ce nu, intr-un ghiveci de mari dimensiuni daca vreti sa il amplasati pe o terasa unde are destula lumina.

 • Piciorul cocosului - o explozie de culoare

  Ranunculus asiaticus - mai cunoscut sub denumirea populara de Piciorul cocosului - este una dintre cele mai frumoase si decorative flori de primavara, culorile sunt vii, intense, puternice, florile sunt mari si rezistente in timp, sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru balcoane, cresc la fel de bine direct in pamant sau intr-un ghiveci


Warning: fopen(cache/9a0fdc69db12e978d3f477688cea74be) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139