Oxalis hedysaroides Rubra - asortata de natura

oxalis

 

 

O planta de o frumusete aparte, cu frunze rosii-cafenii si flori de un galben intens, cu cinci petale, perfecta pentru a infrumuseta orice interior, chiar daca ingrijirea ei cere atentie.  Este una dintre cele mai bune alegeri pentru cei care nu au o gradina, dar vor sa aiba cat mai multe flori prin preajma deoarece se adapteaza rapid. Originara din Columbia, Venezuela si Ecuador, are nevoie de mult soare si temperaturi ridicate.

 

 

In apartament, asezati ghiveciul cat mai aproape de ferestre, preferabil chiar pe pervaz, pentru ca floarea sa primeasca in tot cursul zilei cat mai mult soare, temperatura minima trebuind sa fie de 16 grade Celsius. Oxalis hedysaroides are nevoie de multa apa - stropiti foarte bine pamantul, pana cand acesta este ud, apoi lasati-l sa se usuce pana la urmatoarea stropire. Daca o udati prea mult, radacinile ar putea fi afectate. Pentru ca planta sa reziste cat mai mult, adaugati ingrasamant o data pe luna si nu uitati sa taiati din flori cand tulpina incepe sa se curbeze din cauza greutatii. Este o planta speciala, cu un colorit intens, foarte placut.

 

Aprilie 2008

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

 • Ce sunt si cum ajuta microelementele?

  Substantele minerale sunt elemente de natura anorganica indispensabile organismelor vii, gasite frecvent sub forma ionica sau legate de vitamine.

 • Plante toxice pentru animalele de companie

  Plantele si animalele de companie sunt cele doua coordonate dupa care se ghideaza o buna parte din populatia globului. Orice iubitor de natura intelege rostul si frumusetea ficarei specii in parte, iar la un moment dat, inevitabil, ajunge in ipostaza sa le aleaga pe amandoua.

 • Gradina Botanica din Chisinau

  Ca orice capitala europeana orasul Chisinau se mandreste cu o frumoasa gradina botanica, infiintata in anul 1950 pentru interesul specialistilor si oamenilor atrasi de natura. Obiectivul se gaseste la marginea orasului, in sectorul Botanica, iar ca suprafata ocupa 104 ha.

 • Ochiul Beului, un lac precum cele din povesti

  Lacul Ochiul Beului se afla in Parcul National Cheile Nerei Beusnita si adreseaza iubitorilor de natura invitatia de a patrunde la adapostul muntilor Aninei si Locvei.

 • Torturi. Tort de portocale

  Portocalele, unele dintre cele mai preferate fructe din lume, sunt o sursa bogata de vitamine, predominanta fiind vitamina C. Aceasta vitamina protejeaza puternic corpul nostru impotriva elementelor de natura nociva.


Warning: fopen(cache/73f21a141c2776cf7c109bf7162740aa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139