Ploi acide, copaci bolnavi ?

plantari copaci

 

 

Sunteti mandri de copacul sau copacii din gradina dumneavoastra? Ii admirati, ii ingrijiti si  totusi ei nu mai sunt la fel.

 

 

Tinand cont de schimbarile climatice din ultimii ani, in sensul cresterii temperaturii vara si inundatiilor frecvente, copacii se afla sub  o adevarata presiune si un asediu aproape continuu.

 

 

Primul semn vizibil al unui copac cu probleme este acela ca nu mai creste in inaltime, iar frunzisul sau din varf este rar.

 

In cazul in care  coroana nu mai este la fel de frumoasa si mare atunci sigur copacul este bolnav sau ceva ii impiedica dezvoltarea normala.

 

Copacii au de obicei doua mari probleme cu care se pot confrunta, solul si ploaia acida.

Eroziunea solului se datoreaza inundatiilor sau lucrarilor diverse efectuate in apropierea copacilor. Aceasta problema se rezolva prin stoparea acumularii apei.

 

In schimb daca solul este prea batatorit,  nu va permite copacului sa beneficieze de apa necesara dezvoltarii sale. Atunci trebuie sa interveniti si sa afanati usor solul in jurul  copacului. Trebuie insa sa faceti acest lucru cu mare grija pentru a nu rupe radacinile. 

 

Pentru a preveni batatorirea solului trebuie sa folositi cat mai des compost in jurul copacilor. Acesta va preveni si efectele de distrugere a solului cauzate de ploile abudente si de durata. In ceea ce priveste ploile acide, nu se pot face prea multe lucruri.  

 

articol: gradinamea.ro

copy right

12 Octombrie 2007

Articole asemănătoare

  • Sos de ceapa cu boia si zahar

    O reteta clasica, usor de pregatit acasa si potrivita pentru o gama larga de preparate, de la carnea de pui sau porc la legume coapte sau prajite. Notele dulci ale zaharului si cele usor acide oferite de otet fac gustul pregnant si complex.

  • Cinci citrice pentru un desert de vara

    Portocalele rosii sunt zemoase, cu un gust mai acrisor decat portocalele obisnuite, si cu siguranta multi suntem obisnuiti mai curand cu sucul la cutie decat cu fructul in sine. Sunt portocale bune si pentru prajituri sau tarte, acele note putin acide, racoritoare, facandu-le sa aiba un gust cu adevarat aparte.

  • Chouchen – miedul care a cucerit Bretania

    Un aperitiv perfect pentru un pranz alaturi de prieteni sau o gustare intr-un mic bistro, chouchen este varianta franceza a miedului, o bautura usor alcoolizata in care notele dulci de miere sunt completate de cele acide, dulci ale cidrului de mere.

  • Stromberg, prunele care au o regina

    Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

  • Platanul - nerecomandat celor alergici

    Masiv si impunator, platanul este un arbore decorativ pe care il intalnim adesea in parcuri, pe marginea aleilor sau in gradini, si cum este rezistent la poluarea si praful din marile aglomeratii urbane, dar si la daunatori, frig sau seceta, este de multe ori prima alegere pentru cei care vor sa planteze copaci in orase.


Warning: fopen(cache/2f8eb6de07769c1ea760f5fec571a9a6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139