Proiect de conservare a pesterilor in judetul Bihor

Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila Bihor, in parteneriat cu primariile comunelor Rosia si Remetea din judetul Bihor, Fundatia Ecotop Oradea, Asociatia Pro-Remetea si Asociatia de Ecoturism din Romania, deruleaza in perioada mai 2006 septembrie 2007 proiectul Alternative de conservare a biodiversitatii cavernicole din zona Rosia-Remetea, Muntii Padurea Craiului.

Proiectul este sprijinit financiar din partea Programului GEF de granturi mici si isi propune inducerea unui impact pozitiv asupra biodiversitatii subterane din zona Rosia Remetea (judetul Bihor), care cuprinde specii de importanta nationala, europeana si globala prin construirea capacitatii comunitatilor locale de a valorifica in mod durabil resursele naturale locale.

Activitatile proiectului vor cuprinde:
- implementarea celor 8 principii de dezvoltare a unei ecodestinatii turistice promovate de catre Asociatia de Ecoturism din Romania in zona Rosia Remetea
- dezvoltarea a minim 3 instrumente pentru conservarea biodiversitatii cavernicole din zona Rosia Remetea de catre comunitatile locale si vizitatori (educatie pentru conservarea biodiversitatii, aspecte de management si politici locale de mediu).

 

Articole asemănătoare

 • Starea de sanatate se citeste in aspectul pielii

  Pielea este unul dintre cei mai elementari indicatori care oglindesc starea de sanatate a organismului. Cand este prea uscata, uleioasa ori cand prezinta inflamatii sub forma de acnee, ceva nu

 • GradinaMea in luna ianuarie

  Chiar daca suntem inca inconjurati de magia sarbatorilor si de cea a iernii in general trebuie sa ne gandim la faptul ca gradina noastra necesita ingrijire si in aceasta perioada

 • Uleiul din nuca de cocos, extrem de benefic pentru sanatate

  Timp de secole, uleiul din nuca de cocos a reprezentat si a fost folosit ca o sursa vitala de hrana pentru sanatate si pentru starea generala de bine a organismului in comunitatile traditionale care traiesc in regiunile tropicale.

 • Parcul Dendrologic, Simeria

  Conform Enciclopediei Britanice, Parcul Dendrologic de la Simeria, situat in judetul Hunedoara, Transilvania, este al treilea cel mai frumos parc din Europa. Acelasi loc il ocupa si dupa numarul de specii de arbori. La nivel mondial, Parcul Dendrologic de la Simeria ocupa locul unsprezece.

 • Strugurii, ajutor in sanatate si frumusete

  Componentele antioxidante ii recomanda chiar si in curele de slabire, in cele de detoxifiere a organismului, in afectiunile circulatiei sanguine si in cele ale aparatului digestiv.


Warning: fopen(cache/806a27bfd193f4faaff94c01f23ae8a3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139