Puncte de atractie intr-o gradina mica

idei amenajari gradini

 

Punctele focale din gradina sunt importante pentru a creea un punct de atractie. Aceste puncte focale o fac speciala si sunt de obicei un copac, un tufis sau arbust, o fantana, o statuie, un aranjament de pietre de diferite marimi si culori, o banca sau o specie aparte de flori.

 

 

Gradinile mai mari au de obicei mai multe puncte de atractie. In gradinile mici este mai greu sa realizezi un punct de atractie pentru ca nu va puteti permite sa o sufocati cu prezenta unui copac urias.

 

 

Trebuie sa va ganditi la ceva unic pentru gradina dumneavoastra, o planta aparte cu o culoare vibranta de genul unui cannas inalt si portocaliu sau un artar japonez. O idee inedita este si o planta mare, arhitecturala de genul Cimicifuga sau de ce nu, o singura planta cu flori albe mari.

 

 

Pentru un aspect mai salbatic, dar exotic puteti opta pentru ferigi in combinatie cu astilbe roz sau rosii. Si plantarea unui specimen neobisnuit ca planta cornus sericea, de culoare rosie este o solutie interesanta pentru gradina.

 

Nu este neaparat necesar sa construiti intreaga gradina in jurul unui punct focal. Mai importante sunt stilul gradinii si plantele ce urmeaza sa o populeze. La moda sunt acum gradinile tip zen cu un izvoras mic sau o gradina rustica.

 

Daca aveti deja un copac in gradina acesta se va transforma automat in punct focal chiar daca doriti sau nu. Tot ce mai puteti face este sa plantati langa el o planta agatatoare sau una gen tufis, hidrangea.

 

 

Punctul focal nu este neaparat asezat in mijlocul gradinii. Il puteti amplasa intr-un colt. Daca gradina este circulara incercati sa-l amplasati undeva de unde se poate avea si o perspectiva asupra intregului ansamblu. La intrebarea cat de mare sa fie punctul de atractie nu va putem da un raspuns clar, totul depinde de cat de mare este gradina, de preferintele dumneavoastra, de culoare. La fel de bine si un leagan poate deveni punct focal.

 

Daca v-ati oprit la varianta plantelor ca punct de atractie, alegeti o specie care infloreste timp indelungat. Puteti opta si pentru plante care infloresc sezonier, dar va trebui sa va ocupati un pic mai mult de ele.

 

www.gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Trucuri neobisnuite pentru o gradina frumoasa

  Aveti probleme cu buruienile si nu doriti sa folositi erbicide traditionale? O solutie simpla, usor de folosit si la indemana este banalul otet. Alegeti un otet bio, de buna calitate, pe care il puneti intr-o sticla cu aspersor, si stropiti toate buruienile pe care le vedeti.

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Idei pentru o gradina mica

  Poate ca suprafata disponibila nu este foarte mare, insa aproape intotdeauna salvarea va veni prin dispunerea pe verticala a plantelor

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.


Warning: fopen(cache/d5269587b8fb73ad0548d1385686acce) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139