Reteta de post - Cartofi copti cu ciuperci

 

 Deoarece ne aflam aproape de sfarsitul postului Sfintelor Pasti si majoritatea retetelor pe care le cunosteam au fost deja incercate, va propunem sa va diversificati meniul gatind una dintre cele mai simple si delicioase retete.

 

Cartofi copti cu ciuperci

 

 

Pentru aceasta aveti nevoie de:

 

500 g cartofi

200 g ciuperci

o lingurita de faina

o ceapa potrivita

marar

patrunjel

nucsoara

ulei, sare si putin piper

 

Mod de preparare:

 

Cartofii de dimensiuni medii sau mari trebuie curatati, dati cu sare si bagati la cuptor aproximativ 20 de minute la foc potrivit.

 

Intre timp, puneti ceapa sa se caleasca la foc mic in putin ulei, spalati ciupercile si tocati-le marunt dupa care adaugati-le alaturi de ceapa. Adaugati faina, verdeata (mararul si patrunjelul), nucsoara si celelalte condimente. Pentru un plus de gust si vitamina C stoarceti peste acestea zeama provenita dintr-o lamaie.

 

Dupa ce s-au copt cartofii, trebuie taiati la unul dintre capete sau chiar in lungime.

 

Miezul scos se adauga la compozitia de ciuperci.

 

Dupa ce compozitia a fost bine omogenizata umpleti cartofii si bagati-i din nou la cuptor pana se gratineaza.

 

In acest fel veti reusi sa scapati de monotonia preparatelor traditionale si sa va bucurati alaturi de cei dragi de gustul deosebit al acestei retete incantatoare.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/b8aed52590c5bd9bed6cb7b68ddde4b4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139