Syringa vulgaris sau liliacul

 Familia: Oleaceae

Aspect: Arbust

Perioada de inflorire: Primavara- vara

Expunere: Plin soare

Udare: Abundenta

In acest gen intra aproximativ 20 de specii de arbusti. Au florile foarte parfumate si reunite in ciorchini.

Cultivare: usoara. Pentru cultivarea acestora se recomanda terenurile bogate in humus si bine drenate. Suporta temperaturile joase, dar necesita - in timpul perioadei de inflorire, mai ales - soare si udari regulate.

Reproducere: Se poate produce prin insamantare primavara sau toamna, marcotaj, butasire artificiala sau prin altoire.

Pericole: Aceste specii pot fi atacate de cosenile, tipsidre sau diverse ciuperci, care se combat prin insecticide si substante specifice.

Specii si soiuri: Syringa vulgaris, Syringa y persica, Syringa afghanica, Syring pubescens patula.

Articole asemănătoare

 • Limonada cu ceai verde sau negru

  Un pahar de limonada rece si aromata, cu putina miere sau zahar, este excelenta atunci cand temperaturile de afara au crescut. Dar in aceasta varianta puteti adauga cateva pliculete de ceai verde sau negru (alegeti marca preferata) pentru un plus de energie si aroma. Se serveste rece, cu gheata.

 • Santana, liliacul cu parfum greu de uitat

  Varietate de liliac ce pare sa aiba toate avantajele pentru un gradinar cu sau fara experienta, Santana este un soi rezistent la seceta si la ger, longeviv, suporta usor poluarea spatiilor citadine, se adapteaza atat la zone cu mult soare cat si la semi-umbra si nu necesita lucrari speciale si costisitoare de intretinere.

 • Liliacul Primrose

  Liliacul ramane una dintre cele mai populare alegeri pentru gradina, deoarece este relativ usor de ingrijit si plantat, rezista mult in timp, inflorescentele sunt viu colorate, cu un parfum ce domina totul si transforma orice colt si orice spatiu intr-un spectacol de prospetime si eleganta.

 • Liliacul Madame Lemoine - puritatea albului

  Una dintre cele mai frumoase si rezistente varietati de liliac, se face remarcat imediat datorita albului intens, pur al numeroaselor inflorescente care acopera fiecare tufa, fiind perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, delimitarea unor alei.

 • Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului

  Numele Primulei deriva din latinescul primus, si indica precocitatea infloririi acestei plante imediat dupa disparitia zapezii. Cu toate ca se numara printre primele flori care isi desfac bobocii primavara, ele continua sa infloreasca pana vara tarziu si chiar toamna.


Warning: fopen(cache/fb2a1372472dd547abf2dae33c23b4fe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139