Trandafirul floribunda Amber Queen

Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie. Rezultat din incrucisarea unui floribunda cunoscut, Southampton si un teahibrid, Typhoon, Amber Queen este un trandafir cu buna rezistenta la boli si daunatori, suporta perioadele geroase sau secetoase, iar la maturitate tufele pot sa atinga cel mult un metru inaltime, avand nevoie de un spatiu circular de cel putin 50 de cm. Ies in evidenta imediat datorita numarului mare de boboci cu zeci de petale, de un portocaliu amintind de culoarea piersicilor coapte, cu mici pete trandafirii si galbene. In afara impresiei vizuale (realizeaza si un frumos contrast cu frunzisul des, de un verde inchis, lucios) Amber Queen are un parfum puternic, dulce, si va veti bucura de mirosul trandafirilor pe toata perioade de inflorire.

Poate fi plantat in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari, asezat pe o terasa, pentru ca este un soi ce are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei. Cel mai bun pamant pentru aceasta varietate este unul cu drenare buna, putin nisipos, eventual fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic, si amplasamentul trebuie sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Sunt trandafiri excelenti atat pentru gradina cat si pentru buchete sau aranjamente florale destinate unor ocazii speciale, pentru ca rezista destul de mult dupa ce au fost taiati.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul Yellow Meilove, mai mult galben solar in orice gradina

  Soi de origine franceza de trandafir floribunda, Yellow Meilove atrage atentia prin coloritul bobocilor sai mari, un galben solar, deschis, intens, care va lumina si infrumuseta orice gradina sau parc.

 • Alpine Sunset, trandafirul pentru gradini de neuitat

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, in nuante deschise si incantatoare de galben si roz, Alpine Sunset este bun pentru orice gradina sau parc, dar este adesea ales si de florari pentru buchete elegante sau aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale.

 • Trandafirul Goldelse, ideal pentru gradini si parcuri

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un galben solar, luminos, Goldelse este relativ usor de cultivat si intretinut, fiind o buna alegere pentru gradini sau parcuri.

 • Nina Weibull, trandafirul de o frumusete clasica

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, plini, de un rosu catifelat, avand acea forma clasica pentru aceasta floare, Nina are si un parfum puternic, dulceag, asa ca este o excelenta alegere atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete si aranjamente florale.


Warning: fopen(cache/8cec05b72a57f71c592ca5ff9f3e90bc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139