Trei festivaluri dedicate florilor

1. Festivalul Lalelelor din Ottawa, Canada: poate v-ati fi asteptat ca un eveniment dedicat in fiecare an varietatilor de lalele sa fie organizat in Olanda, dar in fiecare mai, inca din 1953, orasul canadian este locul unde trebuie sa ajungeti daca iubiti aceste flori. Potrivit organizatorilor in cele mai recente editii au fost prezentate publicului peste un milion de lalele (desi este aproape imposibil sa le numeri fie si in graba atunci cand esti inconjurat din toate directiile de o explozie de culoare si vitalitate), si cateva sute de mii de localnici si turisti ajung sa se bucure de aceste flori. Sute de mii de lalele sunt plantate in spatiile verzi din oras, o buna parte dintre ele in Commissioners Park, si pe langa flori puteti merge la concerte si recitaluri, puteti fi in publicul unor conferinte (nu toate despre lumea florilor) sau puteti descoperi diverse specialitati culinare locale si internationale. Iar originile acestui festival dedicat lalelei dateaza practic din 1945, cand familia regala olandeza a trimis in dar orasului Ottawa peste 100 000 de bulbi, o delicata si atat de frumoasa multumire pentru ajutorul si primirea de care se bucurase printesa Juliana in anii razboiului. Si daca prima editie a fost un eveniment inedit care a ramas in istoria localitatii, de atunci organizatorii par sa duca totul din ce in ce mai departe.

 

 

2. Festa da Flor din Madeira, Portugalia: flori de toate felurile si culorile, muzica, arta culinara, teatru, parade de tot felul, care alegorice, costume care par facute din flori, o istorie vie a identitatii culturale portugheze in toate detaliile sale, totul pentru un festival ce este dedicat in principal florilor, dar mai ales primaverii si renasterii intregii naturi. In fiecare primavara cand orasul Funchal devine gazda acestei suite de evenimente, aducand laolalta pasiunea pentru flori - fie ca esti cultivator, fie un specialist in domeniu, fie un simplu trecator care vrea sa se bucure de o anumita floare - veti gasi aici ceva interesant. Fie ca este vorba de piata de flori, fie de atelierele, conferintele si intalnirile cu gradinari si cultivatori cu experienta, modelele florale si proiectele ce vor fi puse in practica mai tarziu, decoratiunile din sau inspirate de flori, Portugalia stie cu adevarat sa prezinte diversitatea florilor intr-o maniera proprie si plina de viata.

 

 

3. Festivalul Florilor din Hiroshima, Japonia: in fiecare ani, incepand cu data de 3 mai si pana in seara zilei de 5 strazile orasului nipon devin scena de desfasurare a unui spectacol plin de viata, culoare, energie si in egala masura ordine si minutiozitate specifice pentru arta traditionala japoneza. Cu mai multe scene, fiecare pentru anumite spectacole, magazine si vanzatori ambulanti, concerte, intalniri intre pasionatii de flori (ocazia perfecta sa faci schimb de bulbi sau de flori si sa afli noi secrete) conferinte pentru cunoscatori si amatori, decoratiuni impresionante facute din flori si cel putin o parada, de regula mai multe, totul pentru un spectacol in care traditia si avangarda se imbina intr-o maniera pe care nu o poti numi altfel decat specifica pentru Japonia.

 

Foto: ottawatourism.ca, visitmadeira.pt, visithiroshima.net

Articole asemănătoare

 • Magnoliile Rosea

  Varietate de magnolie cu flori mari, de un roz deschis, elegant, cu aspect decorativ deosebit, Rosea devine la maturitate un arbore cu o inaltime de pana la trei metri, ce poate fi plantat si intr-un spatiu mai mic.

 • Crinul oriental Santander

  Cu inflorescentele sale mari si parfumate, aceasta varietate de crin oriental de un alb intens, imaculat, este perfecta pentru gradini, parcuri, ghivece sau jardiniere, dar si pentru buchete elegante dedicate unei ocazii speciale.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.


Warning: fopen(cache/4a73bc1340db4dc912ae8591ccae55e2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139