Un design special intr-un spatiu restrans

Chiar daca ai un spatiu restrans, nu inseamna ca nu te poti bucura de gradina ta. Este simplu. Plantele sunt adaptabile. Vor creste cu putin pamant, putina apa si putina lumina. Tot ce trebuie facut este ca planta sa fie bagata in pamant si udata din cand in cand. Sa presupunem ca nu aveti decat un pervaz. Prea putin ? Gradina micaDimpotriva, suficient. Ghivecele asezate pe pervazele caselor sunt usor de intretinut si in acelasi timp incantatoare. Pentru acestea se potrivesc muscatele, panselutele, violetele, usor de ingrijit si foarte frumoase, in culorile pe care le preferati. In locul ghivecelor clasice se pot folosi cele din lemn, in forma de ladita, care pot fi cumparate sau confectionate chiar de dumneavoastra. Pentru un efect deosebit, ferestrele si florile pot fi incadrate de iedera, dar nu atat de bogata cat sa le acopere.
Un alt loc pentru o mini-gradina pot fi treptele de la intrare, mai ales daca sunt mai late. Aici, in ghivece sau ladite, se poate cultiva orice, de la rosii la margarete. Mai mult, pentru un efect artistic deosebit, putem renunta la ghivecele conventionale si folosi unele inedite ca forma si culoare, eventual cutii de lemn sau din metal, vopsite in culori speciale, unde flori ca gura-leului sau lobelia pot fi admirate in alta lumina.
Cei care au un gard se pot considera norocosi, pentru ca il pot folosi ca o adevarata gradina suspendata. O retea aproape invizibila de sarma poate sustine trandafirul salbatic, in care se pot monta ghivece usoare din plastic. Pentru un plus de viata, deasupra florilor se pot instala casute pentru pasari.
O curte de ciment, oricat ar fi de mica, poate fi incadrata de ghivece sau ladite cu flori. Esential este nonconformismul. Daca in toate curtile vom regasi aceleasi flori, aceleasi ghivece si aranjamente identice, efectul ar fi mai degraba obositor. Pentru un astfel de spatiu sunt foarte indicate plantele inalte, precum trandafirii.
Intr-un spatiu redus, aplicand astfel de metode, putem obtine chiar si o gradina de legume. Orice se poate face, daca tinem minte ca solutia este sa incerci mereu sa fie doar aproape perfect.

Articole asemănătoare

 • Marul Arbat

  O alegere inspirata atunci cand nu avem prea mult spatiu in gradina, aceasta varietate de mar columnar a fost gandit de la bun inceput pentru a obtine o productie buna, fructe dulci si de buna calitate, totul intr-un spatiu restrans.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.

 • Cum trebuie sa arate o terasa in gradina

  Terasa, un element important in spatiul din gradina, este, de obicei, un spatiu in aer liber, destinat pentru a lua masa ori pentru recreere.

 • Amenajarea gradinii intr-un spatiu restrans

  Cand vine vorba de amenajarea unei gradini, multa lume se loveste de problema spatiului prea mic si de calculul lungimii si latimii atunci cand trebuiesc plantate plantele perene care sa dea nastere unui gard viu, frumos colorat. Nici timpul nu ajuta prea mult atunci cand trebuiesc puse la punct detaliile designului gradinii.


Warning: fopen(cache/d768383c9eed2598df8641de34305094) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139