Vestitorii primaverii: cele mai frumoase soiuri de lalele


Desi suntem inca numai in luna februarie razele amortite ale soarelui, topirea zapezii si ciripitul pasarilor ne fac sa ne gandim la primavara si la vestitorii ei: florile delicate, sensibile, gingase, care aduc o pata de culoare in viata noastra.

Lalelele Darwin

Aceste lalele au petale simple, tulpini puternice si cresc in inaltime pana la 30 - 50 cm.  Sfarsitul lunii aprilie reprezinta perioada in care ele infloresc. Distanta dintre bulbi - atunci cand sunt pusi in pamant - ar trebui sa fie de 8 cm. Aceasta specie de lalele este ideala pentru straturile din gradina.

Lalelele Fosteriana

Lalelele Fosteriana sunt flori salbatice si provin din Asia. Ating inaltimea de 25 - 30 cm si infloresc foarte repede (in functie de vreme): sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Acest tip de lalele este ideal pentru gradinile pietroase, iar distanta dintre flori ar trebui sa fie de aproximativ 10 cm.

Februarie 2011


Articole asemănătoare

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Allium Pink Jewel - un plus de roz pentru gradina

  Este unul dintre cele mai frumoase soiuri de Allium, inflorescentele sunt mari, cu petale ascutite de o culoare trandafirie, pastelata, ce tinde adesea spre mov, iar efectul decorativ este iesit din comun.

 • Trandafirul Peace

  Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de trandafir hibrid, cunoscut in trecut sub numele de "Madame A. Meilland", este un soi de o delicatete cromatica extraordinara, imbinand intr-o singura inflorescenta galbenul palid, albul pur si rozul care apare la extremitatea petalelor, practic mai multe nuante in aceeasi floare.

 • Ceapa rosie Karmen

  Considerat unul dintre cele mai bune soiuri de ceapa rosie, perfect atat pentru gatit cat si pentru salate, Karmen este o varietate pe care mai puteti intalni uneori sub numele de "ceapa spaniola".


Warning: fopen(cache/dcd350d5fe5654285e2625fc22830fee) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139