Algele de mare, o delicatesa orientala plina de sanatate

 Algele marine au ocupat mereu un loc important in dieta oamenilor. Japonezii intrebuintau des in retele lor culinare alge de mare uscate sau proaspete. Si in Statele Unite se folosesc foarte des aceste plante oferite de natura si inzestrate cu vitamine si minerale care tonifica organismul si ajuta la vindecarea unor boli precum hepatita cronica si acuta.

Caragenanul, extras din unele alge de mare, este folosit in productia de pasta de dinti, gelatina, budinca sau inghetata.

Langa Sakonnet, Rhode Island, muschii irlandezi au fost recoltati si folositi drept sursa de caragenan.

In Romania sunt multe restaurante cu specific thailandez sau chinezesc care intrebuinteaza algele in retetele preparate de bucatarii experimentati.

Laptucii de mare nu se gatesc greu. Ei pot fi gasiti si in comert in anumite supermarketuri. Fierti in lapte timp de circa 30 de minute dupa care strecurati, laptucii dau un gust deosebit laptelui la care se adauga zahar si sare dupa care se lasa la racit. Dupa ce acesta da semne ca se ingroasa puteti adauga fructe de padure, miere, capsuni sau alune. Desertul poate fi servit cu frisca dupa ce a stat cateva ore la rece, in frigider.

O alta reteta gustoasa si cu care puteti uimi pana si cel mai sceptic musafir este salata cu laptuci si muschi irlandezi de apa. Pe farfuriile de salata se asaza frunzele laptucilor, iar in apa fierbinte se spala muschiul irlandez de apa. Acesta pus intr-un castron si acoperit cu zeama de lamaie se va transforma dupa cateva ore intr-un jeleu. Pe frunzele de laptuci se taie cuburi jeleul obtinut si se adauga mere cuburi, telina si maioneza. Deasupra se pot pune nuci sau alune de padure.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu ciocolata neagra si sare de mare

    Este obligatoriu sa punem un praf de sare in majoritatea deserturilor pentru a potenta gusturile si aromele, iar in aceasta bautura delicioasa cu multa ciocolata neagra sarea de mare face exact acelasi lucru.

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Tocanita cu carne de vitel si legume

    O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.

  • O piele sanatoasa cu ajutorul sarii de mare

    Vara este perioada concediilor si multa lume opteaza pentru un sejur undeva la mare. O astfel de vacanta ne ofera

  • Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran

    O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.