Aperitive cu branza cheddar si piper negru

Ingrediente:

3 cani de faina
2 lingurite praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf de lingurita sare
½ lingurita piper negru, proaspat macinat
1 cana cu unt taiat in bucati
250 g branza cheddar rasa mare
1 cana lapte batut
2 linguri miere
piper negru macinat

Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine faina, praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul negru, adaugand si trei sferturi din cantitatea de unt, cat mai rece (se tine la frigider inainte, taiat cubulete). Se amesteca bine pana cand ramane un aluat grosier, nu foarte fin, in care ingredientele sunt bine incorporate. Se adauga branza cheddar rasa, mierea si laptele batuta, framantand din nou totul foarte bine. Se intinde foaia de aluat, lasand-o cu o grosime de 3-4 cm, si decupand in forma rotunda cu un pahar sau folosind formele de biscuiti preferate. Se ung apoi cu restul de unt topit si se mai condimenteaza dupa gust cu mai mult piper negru, apoi aperitivele se baga in cuptorul bine incins intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa pentru 12-15 minute pana cand sunt bine facute, apoi se scot si se servesc fierbinti.

Foto: pxfuel.com

Articole asemănătoare