Aperitive cu branza cheddar si piper negru

Ingrediente:

3 cani de faina
2 lingurite praf de copt
½ lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf de lingurita sare
½ lingurita piper negru, proaspat macinat
1 cana cu unt taiat in bucati
250 g branza cheddar rasa mare
1 cana lapte batut
2 linguri miere
piper negru macinat

Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine faina, praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul negru, adaugand si trei sferturi din cantitatea de unt, cat mai rece (se tine la frigider inainte, taiat cubulete). Se amesteca bine pana cand ramane un aluat grosier, nu foarte fin, in care ingredientele sunt bine incorporate. Se adauga branza cheddar rasa, mierea si laptele batuta, framantand din nou totul foarte bine. Se intinde foaia de aluat, lasand-o cu o grosime de 3-4 cm, si decupand in forma rotunda cu un pahar sau folosind formele de biscuiti preferate. Se ung apoi cu restul de unt topit si se mai condimenteaza dupa gust cu mai mult piper negru, apoi aperitivele se baga in cuptorul bine incins intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa pentru 12-15 minute pana cand sunt bine facute, apoi se scot si se servesc fierbinti.

Foto: pxfuel.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie reconfortant cu iaurt grecesc, capsune si piper negru

    De ce sa nu va bucurati de un smoothie care imita un milkshake clasic (lapte si capsune) dar cu notele parfumate de busuioc si putin, doar putin piper negru abia macinat?

  • Sos cremos cu branza feta si suc de lamaie

    Reteta in stil mediteranean, un sos pe baza de branza feta si iaurt ce este versatil, proaspat si usor de pregatit, bun pentru o gama larga de preparate.

  • Sos cu branza cheddar si lapte

    O reteta pentru un sos cremos, excelent pentru paste, legume sotate, cartofi copti sau pentru carnea de pui la cuptor sau gratar. Folositi o branza cheddar maturata, cu gust puternic, alaturi de o branza gorgonzola dominata de notele picante.

  • Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.

  • Salata de fructe cu zmeura, capsuni si piper negru

    O idee inedita de a aduce un plus de aroma picanta unei salate clasice de fructe, in care gustul dulce de capsuna il intalneste pe cel acrisor si parfumat de zmeura, la final menta si doar un praf de piper negru desavarsind reteta.


Warning: fopen(cache/60525965a6d617076eaeb852d70aea5a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139