Sos cu branza cheddar si lapte

Ingrediente:

4 linguri cu unt de calitate
1 cana branza cheddar rasa mare
100-150 grame gorgonzola sfaramata
2 linguri faina
2 linguri lapte fierbinte

Mod de preparare: untul se pune la topit pe foc mic spre mediu, intr-o cratita potrivita, fara sa inceapa sa isi schimbe culoarea. Se incorporeaza toata faina, amestecand bine, si se toarna laptele fierbinte, amestecand in continuare pana cand compozitia este omogena. Se adauga branza cheddar si gorgonzola, la foc potrivit, pana cand aveti un sos omogen, cremos, cu aroma pregnanta. Se foloseste fierbinte sau se poate pastra la rece, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 24-48 de ore. Se reincalzeste inainte de utilizare.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Sos cu piper negru si lapte

    Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.

  • Sos cu branza cheddar, bere si boia

    Un sos cremos, consistent, cu gust intens, perfect pentru o gama larga de aperitive. Versatil si cu o aroma aparte, poate insoti fripturi, legume coapte, biscuiti sarati. Poate fi folosit si pentru tartine ca un aperitiv satios si interesant.

  • Aperitive cu branza cheddar si piper negru

    Proaspete si fierbinti, asteptand musafirii cu miros de cheddar putin picant, bine piperat, o gustare satioasa si plina de arome.

  • Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.

  • Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide

    Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.