Sos cu branza cheddar, bere si boia

Ingrediente:

2 linguri unt
3 linguri faina
1 cana lapte
2/3 cana bere neagra sau blonda, dupa gust
½ lingurita mustar
½ lingurita usturoi tocat marunt
1 varf de lingurita boia dulce sau iute
sare, piper negru
2 cani branza cheddar rasa

Mod de preparare: branza cheddar se rade si se tine deoparte, intr-un bol. Untul se topeste pe foc mic spre mediu intr-o craticioara, se adauga treptat faina si se amesteca tot timpul. Se toarna si laptele (la temperatura camerei), continuand sa amestecati bine sosul pana cand compozitia se leaga. Se pun si berea, mustarul, usturoiul, putina sare si piper, boiaua, amestecand dupa fiecare. Cand compozitia este fierbinte se pune si branza rasa, amestecand tot timpul. Este un sos care se serveste imediat, cat mai cald (altfel se intareste), sau se poate incalzi ulterior la microunde.

Foto: cheesewiki.com

 

 

Articole asemănătoare