Sos cald cu branza cheddar si vin alb

Ingrediente:
 
100 g branza cheddar taiata cubulete
200 g smantana groasa
1 lingura vin alb 
1 lingura faina
(optional) un varf de lingurita boia iute
sare, piper negru
 
Mod de preparare: vinul alb, smantana si faina cernuta se pun intr-o craticioara, la foc mediu, amestecand mereu pana cand incepe sa fiarba. Se va adauga branza cheddar si se amesteca mai departe, pana cand se topeste iar amestecul este dens, onctuos, iar toate elementele bine incorporate. Se adauga boiaua iute (pentru cei care vor un gust mai picant) si se condimenteaza cu sare si piper negru. Se serveste cald.

Foto: academiedugout.fr

Articole asemănătoare

  • Sos cu branza roquefort

    Un sos dens, cu gust puternic, foarte bun pentru fripturi de porc sau vita.

  • Sos de vin alb

    Bun pentru a aduce un plus de aroma rafinata unei fripturi la cuptor sau pentru a complementa orice fel cu carne, este un sos cu vin alb destul de usor de preparat, mai ales daca alegeti un vin de calitate.

  • Deserturi de Paste. Prajitura cu branza dulce si stafide

    Pentru deserturile de Paste, in afara de cozonac si pasca puteti pregati si o prajitura delicioasa cu branza dulce si stafide.

  • Lasagna cu branza si sos de smantana

    Daca vreti sa ii surprindeti pe invitatii dumneavoastra cu un preparat cat se poate de apetisant le puteti pregati reteta de lasagna cu branza si sos de smantana.

  • Rosii umplute cu branza telemea si vinete

    O mancare plina de gust se observa de la prima gustare. Va propunem sa savurati rosiile umplute cu branza telemea si vinete.