Sos simplu cu branza gorgonzola

Ingrediente:

50 g branza gorgonzola
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
5-6 catei de usturoi
½ cana vin alb sec
2 cani smantana
1 varf de lingurita nucsoara rasa
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: se caleste ceapa tocata in uleiul de masline pentru cateva minute, pana cand se inmoaie fara sa isi schimbe culoarea. Se adauga usturoiul, dupa 2-3 minute se toarna vinul (la temperatura camerei), iar cand amestecul a mai scazut se toarna smantana. Cand a inceput sa fiarba pe foc mediu se adauga branza gorgonzola sfaramata, se amesteca tot timpul pana cand s-a topit in sos, dupa care se condimenteaza cu sare si piper negru macinat. Se lasa pe foc, amestecand des, pana mai scade putin, se pune si nucsoara si se lasa putin la racit. Este un sos care se foloseste cald.

 

Articole asemănătoare