Citeste articole din "Arbori si arbusti"

 • Plantarea copacilor pentru un mediu sanatos

  Plantarea copacilor pentru un mediu sanatos

  A planta un copac este in prezent aproape o datorie. Operatiunea nu este cu mult diferita de plantarea unui simplu tufis, doar ca totul se petrece la dimensiuni mai mari. Plantarea unui copac se face la fel pentru orice tip, doar ca intretinerea difera de la caz la caz.

 • Arbustul Cotinus pentru amenajarea gradinilor

  Arbustul Cotinus pentru amenajarea gradinilor

  Arbust cu port stufos si elegant, Cotinus este cautat si apreciat in special de cei ce indragesc gradinile rustice, datorita frunzelor sale mari, late, de forma ovala, asezate pe ramuri asemeni petalelor unei flori si coloritului deosebit al acestora.

 • Tuia

  Tuia

  Se adapteaza diverselor tipuri de sol si climat cu surprinzatoare usurinta, dar ideale sunt verile racoroase si sol umed si putin acid.

 • Arbusti decorativi. Ilex.

  Arbusti decorativi. Ilex.

  Ilex, arbust decorativ din familia Aquifoliaceae, are peste 400 de varietati, fiind o planta ce creste repede si ramane verde tot timpul anului, fiind foarte potrivita pentru decoratiuni, mai ales de sarbatori, de Craciun.

 • Alegeti dintre conifere, tisa

  Alegeti dintre conifere, tisa

  Rezista foarte bine la inghet si poluare, dar si la temperaturi ridicate, foarte utili pentru decoratiuni si pentru a delimita un gard viu, usor de inmultit si de plantat.

 • Ilex - arbust decorativ vara si iarna

  Ilex - arbust decorativ vara si iarna

  Arbust viguros, cu crestere rapida si compacta, poate atinge in timp dimensiuni impresionante. Faptul ca arbustul isi pastreaza frunzisul verde tot timpul anului il recomanda ca o alegere inspirata pentru aceia care doresc sa aiba si iarna tufe decorative in gradina.

 • Pentru veranda - un Jasmin portocal

  Pentru veranda - un Jasmin portocal

  Arbust de origine tropicala, cultivat in tara noastra ca planta de interior sau de veranda, poate atinge in timp o inaltime de cca 2 m, formand adesea port de tufa ampla.