Citeste articole din "Arbori si arbusti"

 • Arbustul Kumquat

  Arbustul Kumquat

  Fortunella spp sau Kumquat este un arbust peren mic. Fructele sale sunt folosite ca decoratii sau conservate in siropuri si marmelade sau confiate. Sunt asemanatoare portocalelor mici, au coaja moale si subtire, aceasta fiind dulce si comestibila. Pulpa lor este acra.

 • Plantarea copacilor pentru un mediu sanatos

  Plantarea copacilor pentru un mediu sanatos

  A planta un copac este in prezent aproape o datorie. Operatiunea nu este cu mult diferita de plantarea unui simplu tufis, doar ca totul se petrece la dimensiuni mai mari. Plantarea unui copac se face la fel pentru orice tip, doar ca intretinerea difera de la caz la caz.

 • Arbustul Cotinus pentru amenajarea gradinilor

  Arbustul Cotinus pentru amenajarea gradinilor

  Arbust cu port stufos si elegant, Cotinus este cautat si apreciat in special de cei ce indragesc gradinile rustice, datorita frunzelor sale mari, late, de forma ovala, asezate pe ramuri asemeni petalelor unei flori si coloritului deosebit al acestora.

 • Tuia

  Tuia

  Se adapteaza diverselor tipuri de sol si climat cu surprinzatoare usurinta, dar ideale sunt verile racoroase si sol umed si putin acid.

 • Arbusti decorativi. Ilex.

  Arbusti decorativi. Ilex.

  Ilex, arbust decorativ din familia Aquifoliaceae, are peste 400 de varietati, fiind o planta ce creste repede si ramane verde tot timpul anului, fiind foarte potrivita pentru decoratiuni, mai ales de sarbatori, de Craciun.

 • Alegeti dintre conifere, tisa

  Alegeti dintre conifere, tisa

  Rezista foarte bine la inghet si poluare, dar si la temperaturi ridicate, foarte utili pentru decoratiuni si pentru a delimita un gard viu, usor de inmultit si de plantat.