Citeste articole din "Arbori si arbusti"

 • Acer palmatum Rubrum - un artar in culorile toamnei

  Acer palmatum Rubrum - un artar in culorile toamnei

  Lumina este un factor important pentru Artarului japonez. Pentru a forma un port compact si spectaculos are nevoie de spatii insorite, plantarea in semiumbra afectand calitatea frunzisului si intensitatea culorii.

 • Euonymus aureus - gard viu cu frunzis auriu

  Euonymus aureus - gard viu cu frunzis auriu

  Intrucat nu este pretentios la conditiile de mediu din tara noastra, a fost aclimatizat cu succes si il putem admira in multe parcuri sau gradini, fie ca tufe individuale, fie sub forma de gard viu.

 • Aesculus carnea sau castanul rosu

  Aesculus carnea sau castanul rosu

  Pe buna dreptate, este considerat unul dintre cei mai ornamentali arbori din toata lumea, datorita frunzisului, dar mai ales florilor de culoare rosie, ce apar in numar foarte mare in ciorchini verticali asemeni unor candelabre si care persista din mai pana in iunie.

 • Cladrastis lutea - arborele cu lemn galben

  Cladrastis lutea - arborele cu lemn galben

  Un arbore usor de aclimatizat, avand in vedere ca suporta o gama larga de conditii atmosferice, rezistent la frig si inghet, in general suportand temperaturi intre minus 20 si plus 30 de grade Celsius

 • Crataegus laevigata sau paducel cu flori rosii

  Crataegus laevigata sau paducel cu flori rosii

  Arbust persistent, de talie medie, cu frunze de culoare verde intens, lucioase, cu forme variate (penat-lobate sau inegal sectate) si margini rotunjite, creste in mod spontan in poieni, pe dealuri sau la marginea padurilor, in zone insorite, sau in usoara penumbra.

 • Lemn cainesc - un gard viu semi-persistent

  Lemn cainesc - un gard viu semi-persistent

  Planta perena, cu crestere arbustiva de pana la 3 m inaltime, are frunzis semi-persistent, crestere compacta, ramuri dese, stufoase imbracate in frunze mici, eliptic-alungite de un verde-lucios ce sunt presarate in perioada verii cu flori albe, grupate in raceme. Toamna acestea lasa loc unor ciorchini de bobite de culoare neagra.

 • Tulipan sau Copacul cu lalele

  Tulipan sau Copacul cu lalele

  In tara noastra se gasesc foarte putine exemplare de Liriodendron tulipifera. Trei astfel de arbori se in satul hunedorean Paclisa, in curtea castelului baronului Poganny, construit de familia acestuia, in secolul IX.

 • Gutui japonez - pata de culoare si buna dispozitie

  Gutui japonez - pata de culoare si buna dispozitie

  Iubeste locurile insorite, avand nevoie de lumina intensa cu un minim de 4-5 ore de soare pe zi pentru a inflori. O dispunere a acestei tufe in zone umbroase, va diminua mult numarul si calitatea florilor.

 • Arbusti de decor primavara

  Arbusti de decor primavara

  In anotimpul primavaratic, este momentul sa ne bucuram de gradinile noastre si sa le acordam o atentie deosebita. Daca nu aveti in gradina arbusti decorativi, acum a sosit timpul sa incercati obtinerea unor puieti.