Ardeiul gras Zlata

Soi de ardei gras cu productie buna anuala, rezistenta buna la daunatori si seceta, Zlata sunt ardei de un galben deschis, carnosi, cu gust dulce si proaspat, de forma conica, usor ascutiti la capat, iar atunci cand sunt foarte copti sunt de culoare rosie. Sunt excelenti in salate, ca gustare, in diverse retete unde sunt gatiti, dar si pentru conservare pe perioada de iarna. De origine italiana, sunt foarte apreciati pentru aroma, rezistenta la transport si depozitare. Au multa vitamina C, potasiu, fier, calciu, sodiu, asa ca sunt recomandati sub forma cruda sau gatiti oricarei varste.

Ardeii Zlata se vor planta de la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lui mai intr-un loc unde pamantul sa fie fertil, cu drenare buna, in bataia soarelui pentru cea mai mare parte a zilei si ferit pe cat posibil de curentii reci de aer. Solul poate fi fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic, iar viitoarele tufe vor trebui udate relativ frecvent, mai ales in perioada calduroasa, folosind cantitati moderate de apa. Se lasa cam 40-50 de cm distanta intre viitoarele tufe care vor avea in medie la maturitate jumatate de metru inaltime, sunt viguroase, rezistente, elastice, pline de ardei de dimensiuni medii. Se coc incepand din luna august pana in octombrie.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

  • Ardeiul gras Robertina, gust dulce si savoare speciala

    Soi de ardei gras cu productie buna, Robertina este foarte apreciat de cultivatori si mai ales de cumparatori pentru gustul intens, dulceag, aromat, fiind o excelenta optiune pentru salate, conservare si alte retete diverse.

  • Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie

    Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.

  • Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

    Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.

  • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

    Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

  • Piept de pui cu piper si sos de soia

    Un fel principal relativ usor de pregatit chiar si de catre cei fara prea multa experienta in bucatarie, cu gust usor picant care completeaza aroma ardeiul gras.


Warning: fopen(cache/e517e9872938671d61b668c121bfd1e1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139