Ardeiul gras Zlata

Soi de ardei gras cu productie buna anuala, rezistenta buna la daunatori si seceta, Zlata sunt ardei de un galben deschis, carnosi, cu gust dulce si proaspat, de forma conica, usor ascutiti la capat, iar atunci cand sunt foarte copti sunt de culoare rosie. Sunt excelenti in salate, ca gustare, in diverse retete unde sunt gatiti, dar si pentru conservare pe perioada de iarna. De origine italiana, sunt foarte apreciati pentru aroma, rezistenta la transport si depozitare. Au multa vitamina C, potasiu, fier, calciu, sodiu, asa ca sunt recomandati sub forma cruda sau gatiti oricarei varste.

Ardeii Zlata se vor planta de la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lui mai intr-un loc unde pamantul sa fie fertil, cu drenare buna, in bataia soarelui pentru cea mai mare parte a zilei si ferit pe cat posibil de curentii reci de aer. Solul poate fi fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic, iar viitoarele tufe vor trebui udate relativ frecvent, mai ales in perioada calduroasa, folosind cantitati moderate de apa. Se lasa cam 40-50 de cm distanta intre viitoarele tufe care vor avea in medie la maturitate jumatate de metru inaltime, sunt viguroase, rezistente, elastice, pline de ardei de dimensiuni medii. Se coc incepand din luna august pana in octombrie.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare