Aspic mediteranean cu oua si sparanghel
Retetele culinare neincercate pana acum de dumneavoastra acasa, merita sa le realizati, mai ales daca va place sa petreceti destul de mult timp in bucatarie, dar si pentru a va bucura de un nou gust si un nou preparat.
Cu un aspect interesant, aspicul reprezinta o gustare rece formata din gelatina cu legume ori carne.
Ingredientele necesare:
6 foi de gelatina sau 20 g de gelatina
4 oua fierte tari
500 ml supa de legume
patrunjel proaspat
1 conserva mica de sparanghel
gogosari murati sau ardei gras rosu proaspat
sare
piper
Modul de preparare este destul de simplu:
Se incepe cu gelatina care se inmoaie in 100 ml de supa de legume.
Aceasta se lasa sa stea in lichid, timp de aproximativ 50 de minute, pana ce se absoarbe tot lichidul.
Apoi se continua cu aranjarea ingredientelor in boluri sau intr-un castron mai mare, acoperind si peretii vasului respectiv.
Ouale fierte se taie in felii.
Sparanghelul se taie in bucati.
Gogosarii murati sau ardeiul gras rosu se taie in fasii.
Patrunjelul proaspat se toaca si acesta marunt.
Toate aceste ingrediente se aranjeaza intr-un mod cat mai placut estetic.
Apoi gelatina inmuiata se amesteca pe foc cu supa fierbinte.
Se amesteca usor.
Se lasa la foc mic, pana cand se topeste complet gelatina.
Apoi se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.
Cat inca este lichida, se toarna in vasele cu ingrediente.
Cand este inchegat, aspicul se rastoarna pe un platou.
Se decoreaza cu frunzulite proaspete de patrunjel verde.
Se serveste in stare rece.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras
O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza:
-
Oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii
Printre mancarurile bune cu care sa va incantati musafirii se regaseste si reteta de oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii.
-
Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba
Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.
-
Rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci
Un aperitiv sanatos si cu un gust bun pentru musafiri poate fi rulada de spanac cu oua fierte si branza de vaci.
-
Oua si rosii umplute cu crema de branza si unt
Incepeti-va ziua cu un aperitiv sanatos si gustos, format din legume pline de vitamine. Va prezentam reteta de oua si rosii umplute cu crema de branza si unt.