Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras

 O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 oua

2 linguri cu varf de faina alba

75-100 g unt

1 l de lapte

2 cepe

4-5 linguri cu varf de smantana groasa

2-3 ardei grasi

2-4 catei de usturoi

150 g de branza topita

1/2 legatura de patrunjel verde

12 legatura de marar verde

parmezan sau cascaval ras

1 varf de cutit de pudra de nucsoara

sare

piper

 

Modul de preparare:

Ouale se fierb pana devin tari.

Apoi se curata de coaja si se taie rondele subtiri.

Laptele se pune la fiert.

Separat, jumatate din cantitatea de unt se topeste.

Apoi in acesta se rumeneste putin faina.

Se amesteca continuu in tot acest timp.

Laptele fierbinte se adauga peste faina si se amesteca bine, fara a se forma cocoloase.

Se pune si parmezanul sau cascavalul ras.

Se adauga branza topita.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune si pudra de nucsoara.

Se amesteca pana ce cascavalul si branza incep sa se topeasca si s-a format o pasta omogena.

Se lasa putin sa se raceasca.

Se incorporeaza si smantana.

Se bate bine pana se obtine un sos fin.

Separat se rumeneste si ceapa impreuna cu ardeiul in unt incins.

Se lasa pana devin moi.

Apoi se dau la o parte sa se raceasca.

La aceasta se adauga usturoiul.

Se presara si verdeata tocata.

Se amesteca bine.

Se pune compozitia rezultata intr-un vas termorezistent.

Se pun si rondelele de ou prin tot aluatul.

Deasupra se presara parmezan sau cascaval ras.

Se da vasul termorezistent la cuptorul incins.

Se lasa timp de 15-20 de minute.

Ouale gratinate se servesc cat sunt calde.

Se mai poate presara putin piper macinat si puteti adauga si verdeata tocata fin.

Se pot servi cu o portie de muraturi acre sau o salata.

Sursa foto

Articole asemănătoare