Aurii

Este un soi de gutui recent introdus in cultura.
Pomul are vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa.
Fructele sunt mari, de forma globulos-alungita si putin ingustate spre capete. Pielita este neteda, galben-portocalie si lucioasa. Fructele au gust dulce, putin acidulat, aromat, fiind bune atat pentru consum in stare proaspata cat si pentru industrializare.
Durata de consum este octombrie-decembrie.

Articole asemănătoare

 • Clatite din cartofi

  Clatite in stil american facute din cartofi, faina, ou si lapte, prajite in unt si servite cu smantana acra si verdeata, un mic dejun consistent sau o gustare delicioasa.

 • Merele Golden Delicious

  Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.

 • Crutoane cu usturoi

  Intr-o salata, o supa usoara, intr-un sos pe baza de iaurt, iata o varianta simpla dar de efect a crutoanelor deja banale. Cu un plus de aroma si gust, poate chiar unele note picante (in functie de soiul de usturoi ales) ar putea sa schimbe destul de mult reteta veche.

 • Chiftelute de post din piure de cartofi

  O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

 • Noutati culinare in 2012

  Am intrat in 2012 si ca in fiecare an nou in viata noastra s-au produs schimbari sau ne-am propus sa aducem ceva nou