Beneficiile semintelor de floarea soarelui

Foto: spiceworld.uk.com

Sunteti adeptul alimentelor gustoase si sanatoase? Daca da, trebuie sa luati la cunostinta ca unele dintre cele mai ieftine si la indemana produse care satisfac aceste conditii sunt semintele de floarea soarelui.

 

Chiar daca deseori  sunt considerate responsabile pentru declansarea apendicitei, nu toti specialistii sunt de acord cu acest lucru, multi dintre ei accentuand mai mult ceea ce a fost dovedit si acceptat in unanimitate, anume valorarea lor nutritiva.

 

Semintele de floarea soarelui, in ciuda dimensiunilor lor reduse, sunt adevarate rezervoare de sanatate continand din belsug proteine, fibre, minerale si vitamine.

 

Vitmaina E are un rol esential in neutralizarea radicalilor liberi din organism, ceea ce face ca semintele de floarea soarelui sa prezinte numeroase efecte antiinflamatorii. Dintre cele mai importante boli pe care le previn se cuvine sa amintim in primul rand cancerul de colon.

 

Chiar si sistemul cardiovascular trage foloase in urma consumului de seminte de floarea soarelui, dupa cum au remarcat medicii. Astmul, artrita reumatoida, arteroscleroza  si osteoartrita sunt doar patru dintre afectiunile ale caror efecte sunt aplanate prin intermediul acestor produse naturale.

 

Semintele de floarea soarelui contin fitosterol, o componenta foarte asemanatoare din punct de vedere structural cu colesterolul, pe care il poate inlocui daca este procurata in cantitati suficiente din alimentatie. Fitosterolul sporeste imunitatea organismului si reduce riscul declansarii mai multor tipuri de cancer. 

 

Studiile au subliniat de asemenea  faptul ca semintele de floarea soarelui reprezinta o sursa importanta de magneziu si de aceea manifesta proprietatea de a scadea presiunea arteriala.

 

Pentru a va bucura deplin de beneficiile mentionate si de multe altele trebuie sa cunoasteti ca semintele de floarea soarelui sunt cu atat mai eficace consumate proaspete (nesarate si fara coaja) insa pot fi adaugate si in cereale, supe sau salate.

 

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu seminte de floarea-soarelui si banane

  Crude, semintele de floarea-soarelui sunt o sursa esentiala de energie, vitamina A si E, proteine, potasiu, fier, cupru si zinc, si adaugate unui smoothie simplu, avand la baza bananele, aduc organismului un plus de sanatate si vitalitate.

 • Salata cu mere si seminte

  Gustul de mar se imbina de minune cu semintele crude de floarea soarelui, pentru o gustare care pune laolalta fructe, salata si rosii

 • Floarea-soarelui in medicina naturista

 • Gazania - regele de cupru al toamnei

  Gazania este o planta de toamna inrudita cu floarea soarelui, apreciata indeosebi pentru forma si coloritul spectaculos al petalelor. Oricunde s-ar gasi, aceasta inveseleste si bine dispune persoanele din preajma.

 • Beneficiile uleiului de in

  Uleiul de masline se bucura in ultima perioada de foarte multa atentie si notorietate, astfel incat uitam de cele mai multe ori ca exista