Biscuiti cu unt

Ingrediente:
 
250 g faina
125 g zahar pudra
125 g unt 
1 albus de ou
2 linguri lapte
sare
 
Mod de preparare: faina cernuta se pune intr-un bol si in centru se pun untul moale, lasat la temperatura camerei, zaharul, laptele, albusul de ou, un praf de sare, amestecand bine pret de mai multe minute. Se lasa aluatul la frigider pentru 30 de minute, acoperit cu folie alimentara. Aluatul rece se intinde bine pe o suprafata presarata bine cu faina pana cand foaia are o grosime de aproximativ 1 centrimetru. Se decupeaza biscuitii cu un pahar sau cu forme speciale, punandu-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se baga in cuptorul bine incins la 180 de grade Celsius, lasand biscuitii pentru 15-20 de minute, pana isi schimba putin culoare. Se lasa la racit si se tin intr-un borcan sau un vas inchis ermetic pana la servire.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Mancaruri usoare. Cartofi natur cu unt si verdeata

    O reteta simpla si rapid de preparat este cea de cartofi natur cu unt si verdeata. Cartofii sunt bogati in proteine si fibre necesare organismului, dar mai contin si mult potasiu.

  • Covrigei deliciosi cu unt si seminte de susan

    Obisnuiti fiind sa tot cumparam produse de la patiserii, uitam gustul adevarat al preparatelor realizate acasa, chiar de mana noastra. Printre aceste preparate facute in casa, puteti incerca si covrigeii deliciosi cu unt si seminte de susan.

  • Tort de biscuiti cu nuci

    Un desert apetisant pentru o zi speciala este tortul de biscuiti cu nuci. In cele ce urmeaza gasiti ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete:

  • Chec pufos cu unt si stafide

    Un chec pufos cu unt si stafide este un desert simplu si delicios alaturi de o cafea cu lapte. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti mai jos:

  • Pate de casa din ficatei de pui cu unt si ceapa

    Micutii dumneavoastra si nu numai se vor bucura de gustul placut al pateului preparat in casa, din ficatei de pui cu unt si ceapa. Pentru preparare, aveti nevoie de cateva ingrediente: