Bors de ciuperci

bors de ciuperciIngrediente:
1 l apa
1/2 l bors
300 g ciuperci
1 ceapa
1 morcov mic
1 patrunjel
2 linguri orez
4 linguri smantana
marar
patrunjel
leustean
sare

Preparare:
Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat si se pun la fiert cu apa, impreuna cu ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul este gata fiert, se strecoara si in zeama de zarzavat obtinuta se pune orezul, ciupercile curatate, spalate si taiate felioare subtiri si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana este gata orezul. Se adauga verdeata tocata si borsul clocotit si se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Se serveste dres cu smantana.

Articole asemănătoare

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Supa-crema de ciuperci

    O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.

  • Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

    Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.

  • Supa de ciuperci cu avocado

    O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.

  • Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin

    O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.