Bors de urzici

 Doritorii de preparate culinare cu urzici vor fi incantati de gustul exceptional al borsului de urzici pe care vi-l propunem.


Aveti nevoie de ingredientele:

2 farfurii adanci cu urzici

1 legatura de ceapa verde

1 ceapa alba

2 morcovi mici

1 pastarnac

1 telina mica

2 catei de usturoi

2 cartofi sau 1 ceasca de orez

1 l de bors preparat in casa

leustean proaspat

cateva linguri de ulei

sare

piper


Se prepara astfel:

Ceapa alba, morcovul, pastarnacul si telina se taie marunt.

Apoi se pun impreuna la calit, intr-o oala cu capac.

In oala trebuie sa puneti, mai intai, ulei si un praf de sare.

Se lasa legumele sa se inabuse.

Apoi se adauga ceapa verde, taiata.

Se pun si 2-3 cani de apa, orezul sau cartofii taiati cubulete.

Se lasa sa fiarba toate ingredientele.

Urzicile se spala bine si se rup in bucati mari.

Apoi se calesc in putin ulei.

Se adauga si usturoiul taiat marunt.

Se mai lasa putin.

Se adauga sare si piper.

Dupa ce legumele sunt fierte, se adauga urzicile peste.

Se lasa totul sa fiarba.

Apoi se pune borsul care a fost clocotit in prealabil.

Se pune si sare dupa gust.

Cand este gata, se adauga leusteanul taiat fin.

Se poate pune si ou batut ori cateva linguri de smantana, dupa preferinta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Delicii de Paste. Bors de miel cu leustean verde

    O ciorba traditionala romaneasca este la mare cautare de sarbatorile pascale. Va propunem sa preparati borsul de miel cu leustean verde.

  • Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin

    O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.

  • Preparate usoare. Pilaf de urzici

    Un preparat usor si gustos pentru o masa de dupa-amiaza este pilaful de urzici. Aveti nevoie de ingredientele urmatoare:

  • Ciorbe simple. Bors de ciuperci

    Borsul de ciuperci este o ciorba delicioasa, cu o preparare simpla. Pentru pregatirea acesteia, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Bors de praz

    Perfecta pentru o seara friguroasa, reteta de bors de praz este una delicioasa, ce nu trebuie sa lipseasca din meniurile noastre, mai ales daca dorim sa consumam ceva fierbinte.


Warning: fopen(cache/ba61057a167da30d8446cb11e6ffbf54) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139