Branza tofu cu legume

 Bogata in proteine si calciu, branza tofu este o branza vegetala din lapte de soia, tot mai utilizata in alimentatia de zi cu zi.

De asemenea, este recomandata si in curele de slabire, deoarece are un continut caloric scazut si nu contine grasimi saturate.

Pentru a descoperi savoarea acestui sortiment de branza, va invitam sa preparati reteta de branza tofu cu legume.

 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt cele de mai jos:

3 dovlecei

2 vinete

2 cepe

2 teline

1 ardei gras

1 praz

1 cutie de tofu

200 g ciuperci

5 linguri de ulei de masline

2 linguri de otet de mere

cimbrisor

sare

piper


Modul de preparare este cat se poate de simplu:

Toate legumele de mai sus se spala, se curata si se taie.

Apoi se pun intr-un vas.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune si putin otet.

Se adauga si doua linguri de ulei de masline.

Se lasa sa stea cateva minute.

Apoi se pun intr-o tava.

Deasupra legumelor taiate se adauga tofu taiat cubulete.

Se mai adauga si doua linguri de ulei de masline.

Se presara si cimbrisor.

Dupa aceea se acopera tava cu o folie de aluminiu.

Se lasa la cuptor timp de aproximativ 35 de minute.

Dupa acest timp, se scoate tava din cuptor.

Se indeparteaza folia de aluminiu.

Apoi se stropeste preparatul cu ulei de masline.

Se mai lasa iar la cuptor pentru inca 10 minute.

Dupa aceea se serveste cald sau rece, dupa cum doriti.

Pentru un plus de gust, ii mai puteti adauga seminte de susan si ardei iute.

Sursa foto

Articole asemănătoare