Briose cu piersici din compot

 Un desert simplu si apetisant in orice moment sunt briosele cu piersici din compot.


Ingrediente:

cateva briose

cateva migdale proaspete sau prajite

4-5 piersici din compot sau proaspete

250 g zahar

400 ml de vin rosu

1 baton de vanilie

 

Se prepara astfel:

Din vin se prepara un sirop.

Se pune vinul rosu la fiert.

Piersicile curatate de coaja se taie in jumatati.

Se pun in siropul de vin in timp ce acesta fierbe.

Se lasa putin, fara a se sfarama.

Apoi se scot si se lasa sa se scurga.

Briosele se taie in felii groase si se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Apoi se pun pe un platou.

Pe fiecare felie de briosa se pune cate o jumatate de piersica.

Inainte de a le servi, fiecare bucatica de piersica se stropeste cu siropul de vin preparat.

Deasupra se orneaza cu cate o migdala.

Sursa foto

Articole asemănătoare