Chimenul – condimentul cu proprietati curative

Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui. Pe vremuri, din chimen se producea si o bautura spirtoasa, pe care o consumau pentru a se incalzi si a-si pune sangele in circulatie vizitiii, care asteptau in locul de deasupra  trasurii, in ger si zapada, trecatori si posibili clienti.

Chimenul creste in natura, pe campii, insa este mai bine sa fie cultivat chiar de noi  sau procurat de la magazinele de specialitate, daca dorim sa-l folosim drept condiment in bucatarie.

In caz de uz medicinal, chimenul este cultivat intr-un mod profesional pe terenuri aflate in permanenta supraveghere a specialistilor. Chimenul negru provine din Egipt si din Turcia, iar fructele coapte si semintele sunt recoltate in mijlocul verii.

Efectele curative ale chimenului ajuta impotriva urmatoarelor afectiuni:

- aerofagiei
- respiratie urat mirositoare
- dureri de stomac
- probleme cu ficatul si cu fierea
- dureri de dinti, urechi si de cap

Sursa foto

A.V.


Articole asemănătoare

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Piperul negru - condimentul cu proprietati medicale

    Ce este mic, negru, se gaseste sub forma de boabe sau macinat si este folosit frecvent de gospodine? Daca primul lucru care v-a sosit in minte este piperul atunci ati ghicit.

  • Fructe si legume care fac minuni

    Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.

  • Beneficiile consumului de mustar

    Mustarul este o planta apartinand familiei Brassicaceae cunoscuta pentru semintele sale din care se prepara condimentul cu acelasi nume. Exista trei tipuri principale ale plantei cunoscute cu preponderenta: mustarul negru, brun si alb.

  • Proprietatile curative ale fructelor

    Utilizate frecvent de-a lungul timpului, in alimentatia noastra zilnica, fructele detin o serie semnificativa de proprietati curative asupra organismului nostru: