Cartofi Mozart

Probabil ca deja i-ati folosit la gatit, fara sa stiti insa ca pentru cunoscatori acest soi de cartofi are un nume atat de faimos. Sunt cartofi de marime medie, cu coaja neteda intr-o nuanta rosiatica spre caramiziu, in interior tuberculii sunt alb-galbui, gust placut, nu foarte fainosi. Cum este una dintre varietatile de cartofi rezistente atat la boli si daunatori cat si la variatiile de temperatura sunt adesea alesi de bucatari si folositi pe scara larga in industria culinara. Rezista bine in camara sau in depozite si isi pastreaza atat gustul, cat si forma.  


 
Se planteaza de preferinta in locuri insorite (daca vrem o recolta cat mai buna si cartofi cat mai sanatosi lumina soarelui este factorul esential) si putem fertiliza solul, fara sa uitam de irigare. Au nevoie de umiditate relativ constanta pentru a se dezvolta cat mai repede si mai bine. Au o perioada de maturare de aproximativ 120 de zile.

Foto: redgem.com.au

Articole asemănătoare