Cartofi Mozart

Probabil ca deja i-ati folosit la gatit, fara sa stiti insa ca pentru cunoscatori acest soi de cartofi are un nume atat de faimos. Sunt cartofi de marime medie, cu coaja neteda intr-o nuanta rosiatica spre caramiziu, in interior tuberculii sunt alb-galbui, gust placut, nu foarte fainosi. Cum este una dintre varietatile de cartofi rezistente atat la boli si daunatori cat si la variatiile de temperatura sunt adesea alesi de bucatari si folositi pe scara larga in industria culinara. Rezista bine in camara sau in depozite si isi pastreaza atat gustul, cat si forma.  


 
Se planteaza de preferinta in locuri insorite (daca vrem o recolta cat mai buna si cartofi cat mai sanatosi lumina soarelui este factorul esential) si putem fertiliza solul, fara sa uitam de irigare. Au nevoie de umiditate relativ constanta pentru a se dezvolta cat mai repede si mai bine. Au o perioada de maturare de aproximativ 120 de zile.

Foto: redgem.com.au

Articole asemănătoare

  • Salata picanta de cartofi

    Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.

  • Clatite din cartofi

    Clatite in stil american facute din cartofi, faina, ou si lapte, prajite in unt si servite cu smantana acra si verdeata, un mic dejun consistent sau o gustare delicioasa.

  • Oua cu bacon, branza si cartofi

    Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.

  • Cartofi picanti la cuptor

    Alternativa plina de savoare a clasicilor cartofi copti, insa doar pentru cei care iubesc aromele picante.

  • Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru

    O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.