Salata picanta de cartofi

Ingrediente:

500 g cartofi rosii
2 linguri maioneza (sau smantana)
2 linguri otet de mere
1 lingura mustar dulce
1 lingura ulei de masline
½ lingurita boia iute (sau mai mult, dupa gust)
½ lingurita piper negru macinat
½ telina medie, curatata, fiarta si apoi taiata felioare
1 ceapa rosie medie
1-2 ardei rosii mari
1-2 ardei iuti, spalati si tocati sau taiati rondele
½ cana masline

Mod de preparare: cartofii se fierb in coaja pana cand s-au inmuiat suficient, fara sa se sfarame, apoi se scurg, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete. Se pun intr-un bol de salata si se amesteca usor cu bucatile de telina reci, ardeiul rosu spalat si taiat betigase, ceapa taiata rondele, maslinele si ardeiul iute tocat. Separat se prepara un sos din maioneza, otet, mustar, ulei de masline, boiaua iute si piper, care se toarna peste salata. Se tine la rece pentru cel putin 30 de minute inainte de servire. Se poate pune mai multa sau mai putina boia, dupa gust.

Foto: piqsels.com

 

Articole asemănătoare