Oua cu bacon, branza si cartofi

Ingrediente:
 
700 g cartofi
2 linguri ulei de masline
200 g bacon
1 ceapa rosie mica
4 oua mari
1/4 cana branza rasa 
sare, piper
 
Mod de preparare:
cartofii se spala, se curata de coaja si se taie cubulete, care se pun la prajit intr-o tigaie mare, in uleiul de masline bine incins. Se lasa la prajit pentru 15-20 de minute, amestecand des, pana cand cartofii sunt bine rumeniti. Se adauga feliile de bacon (se poate pune si muschi afumat sau kaizer), se prajesc pana sunt bine rumenite, apoi ceapa rosie taiata rondele, condimentand cu putina sare si putin piper. Cu o spatula se fac patru spatii in amestecul de cartofi, bacon si ceapa, apoi se pun cele patru oua, iar peste ele se imparte egal branza rasa (ies la fel de bune si cu un cascaval de calitate). Se mai lasa pe foc pana se fac cele patru oua si branza incepe sa se topeasca, apoi se poate servi.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare