Cartofi inveliti in bacon


Cartoful este o leguma banala insa una pe care poti baza atunci cand doresti sa gatesti o mancare gustoasa. Cum zilele devin din ce in ce mai reci, ne-am gandit ca o reteta simpla de cartofi la cuptor ar fi tot ce ai nevoie acum. In plus, constituie o alternativa pentru piure si cartofii prajiti.

Cartofii nu se invelesc in bacon din cauza frigului, asa cum procedam cu noi cand este iarna, de pilda. Desigur, este o gluma, insa samburele de adevar ar fi ca, puse laolalta in cuptor, amandoua ingredientele “imbraca” o savoare deosebita. Cartofii inveliti in bacon pot fi garnitura cat si fel principal.   

Ingrediente: 1 kg cartofi noi de dimensiuni mici, 6 felii mari de bacon, 2 linguri mustar cu boabe, 300ml smantana, 2 linguri chives tocate, sare, piper, ulei de masline.

Cum se prepara? Simplu. Pregateste o tava cu hartie de copt si intre timp incinge cuptorul pana ajunge la temperatura de 200 grade Celsius. Pe un fund din lemn taie baconul in fasii de circa 2 cm latime si infasoara-le, una cate una, in jurul cartofiorilor, prinzandu-le cu cate o scobitoare.

Dupa ce ai asezat cartofii in tava, unge-i generos cu ulei de masline, apoi trimite-i indata la cuptor 30-40 de minute. La final, cand dau semne ca sunt facuti, stinge-le focul, scoate tava si pregateste rapid un sos delicios cu ingredientele ramase: smantana, mustar, chives, sare si piper. Unge bine cartofii si serveste-I, preferabil, cat sunt calzi.       

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Oua cu bacon, branza si cartofi

    Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.

  • Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru

    O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.

  • Salata de vara cu spanac, cartofi si porumb

    O varianta a clasicei salate de cartofi avand in plus porumb dulce si spanac proaspat.

  • Cartoful in medicina naturista

    Sub forma de suc proaspat sau cataplasme cu cartofi cruzi, rasi sau taiati felii subtiri (mai rar fierti) sunt neasteptat de eficienti pentru tratarea naturista a unui numar impresionant de afectiuni, unele dintre ele cronice.

  • Plantele aromatice in bucatarie

    Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.