Salata de vara cu spanac, cartofi si porumb

Ingrediente:
 
400 g cartofi noi
o jumatate de cana boabe de porumb din conserva
sase-opt felii de bacon
doua linguri ulei de masline
o lingura otet de vin rosu
doua lingurite mustar Dijon
patru cani spanac spalat si taiat mare
doua-trei fire de ceapa verde
 
Mod de preparare: cartofii se spala bine, se fierb intregi pentru 15-20 de minute in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat se opreste focul, se lasa la racit, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Separat se prajesc feliile de bacon si se lasa deoparte, pe servetele de hartie care vor absorbi grasimea in exces. Se taie apoi in bucati potrivite. Intr-un bol suficient de mare se amesteca uleiul, otetul, mustarul, putina sare si piper, adaugandu-se apoi bucatile de cartofi noi, spanacul, boabele de porumb, ceapa verde tocata si baconul. Se amesteca usor si se lasa la racit pentru 30-60 de minute.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare