Cartofi pane

\"\"Ingrediente:
 
un kilogram de cartofi mari
100 g pesmet
doua oua
200 ml ulei
sare, piper, boia dulce
200 ml smantana
o legatura patrunjel
 
Mod de pregatire: cartofii se fierb in coaja pana se inmoaie. Se curata dupa ce s-au racit, se taie in felii mai groase si se presara cu un amestec de sare, piper si boia dulce. Feliile de cartofi se dau prin cele doua oua batute cu pesmet si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins. Se servesc fierbinti, stropiti cu smantana in care se pune verdeata tocata marunt.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Reteta de post: Cartofi umpluti cu ciuperci

    Ingrediente: 6 cartofi medii 200 g ciuperci proaspete 1 ceapa

  • Ciorba de cartofi cu zeama de varza

    O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.

  • Salata de cartofi cu macrou afumat

    Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea

  • Cartofi inveliti in bacon

    Cartoful este o leguma banala insa una pe care poti baza atunci cand doresti sa gatesti o mancare gustoasa. Cum zilele devin din ce in ce mai reci, ne-am gandit ca o reteta simpla de cartofi la cuptor ar fi tot ce ai nevoie acum.

  • Tocanita aurie de cartofi

    Gustoasa si foarte usor de preparat, reteta de tocanita aurie de cartofi este una dintre acelea cu care merita sa va colorati meniul de pranz sau masa de seara.