Cartofi pane

Ingrediente:
 
un kilogram de cartofi mari
100 g pesmet
doua oua
200 ml ulei
sare, piper, boia dulce
200 ml smantana
o legatura patrunjel
 
Mod de pregatire: cartofii se fierb in coaja pana se inmoaie. Se curata dupa ce s-au racit, se taie in felii mai groase si se presara cu un amestec de sare, piper si boia dulce. Feliile de cartofi se dau prin cele doua oua batute cu pesmet si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins. Se servesc fierbinti, stropiti cu smantana in care se pune verdeata tocata marunt.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Salata picanta de cartofi

    Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.

  • Clatite din cartofi

    Clatite in stil american facute din cartofi, faina, ou si lapte, prajite in unt si servite cu smantana acra si verdeata, un mic dejun consistent sau o gustare delicioasa.

  • Oua cu bacon, branza si cartofi

    Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.

  • Cartofi picanti la cuptor

    Alternativa plina de savoare a clasicilor cartofi copti, insa doar pentru cei care iubesc aromele picante.

  • Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru

    O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.