Cartofi pane

Ingrediente:
 
un kilogram de cartofi mari
100 g pesmet
doua oua
200 ml ulei
sare, piper, boia dulce
200 ml smantana
o legatura patrunjel
 
Mod de pregatire: cartofii se fierb in coaja pana se inmoaie. Se curata dupa ce s-au racit, se taie in felii mai groase si se presara cu un amestec de sare, piper si boia dulce. Feliile de cartofi se dau prin cele doua oua batute cu pesmet si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins. Se servesc fierbinti, stropiti cu smantana in care se pune verdeata tocata marunt.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cartofi Mozart

    Probabil ca deja i-ati folosit la gatit, fara sa stiti insa ca pentru cunoscatori acest soi de cartofi are un nume atat de faimos.

  • Cartofi cu umplutura de branza de vaci

    In loc de cartofi la cuptor cu branza de vaci puteti incerca o varianta putin mai dificila (secretul reusitei este sa alegeti cartofi mari, dar si de calitate), dar mai gustoasa.

  • Salata de cartofi cu muraturi

    Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.

  • Chiftelute de post din piure de cartofi

    O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

  • Reteta de post: Cartofi umpluti cu ciuperci

    Ingrediente: 6 cartofi medii 200 g ciuperci proaspete 1 ceapa