Cartofi taranesti

Un preparat delicios, cu care va puteti incepe ziua, este reteta de cartofi taranesti.


Aveti nevoie de ingredientele:

500 g cartofi fierti

250 g costita

2 cepe mari

200 g branza rasa

6 oua

150 ml lapte

sare

piper

putin unt


Modul de preparare este simplu:

Cartofii se fierb in coaja.

Apoi se curata si se taie in felii subtiri.

Costita se taie cubulete.

Ceapa se toaca marunt.

Ceapa si costita se calesc in putin unt incins, pana ce acestea devin moi.

Se ia un vas termorezistent, care se unge cu unt.

Apoi se pun, alternativ, straturi de cartofi si costita cu ceapa.

Intre aceste straturi, se presara branza rasa, sare si piper.

Laptele se bate cu ouale si se adauga deasupra.

Se pune la copt si se lasa timp de 45- 50 de minute, la foc potrivit.

Cartofii taranesti se servesc fierbinti ori reci, dupa preferinta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Salata picanta de cartofi

    Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.

  • Clatite din cartofi

    Clatite in stil american facute din cartofi, faina, ou si lapte, prajite in unt si servite cu smantana acra si verdeata, un mic dejun consistent sau o gustare delicioasa.

  • Oua cu bacon, branza si cartofi

    Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.

  • Cartofi picanti la cuptor

    Alternativa plina de savoare a clasicilor cartofi copti, insa doar pentru cei care iubesc aromele picante.

  • Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru

    O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.


Warning: fopen(cache/4c4e27655dae64da4c326062be0f7669) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139