Ceai cu branza si sare: inedit si indraznet

La prima vedere o combinatie cel putin neobisnuita, amestecul de ceai (preferabil negru, dar orice aroma este acceptabila) concentrat se intalneste in acelasi pahar cu frisca, sare, crema de branza dupa gust, putin lapte, si totul se bea rece. Iar cei care au incercat aceasta bautura foarte populara din China pana in Japonia sau Taiwan, dar practic necunoscuta in Occident, spun ca este o combinatie unica de arome si gusturi, indrazneata si greu de uitat, chiar daca initial ai firesti retineri. 
 
Intalnita adesea la vanzatorii stradali, este se pare originara din Taiwan unde ar fi aparut cu aproape un deceniu in urma, fiind ulterior preluata si copiata pretutindeni. Notele amarui ale ceaiului, crema de branza consistenta si frisca dulce alcatuiesc un amestec de senzatii gustative greu de egalat, si cunoscatorii recomanda sa se bea fara pai, cate putin, pentru a savura mai bine reteta. Iar laptele la temperatura camerei pus la final ii dau un pic de consistenta extra si dulceata. Un ceai cu branza (fie si o crema usoara, aerata) nu este prima alegere, dar chiar si cei care nu au ajuns pana acum sa calatoreasca acolo, pentru a incerca pe strazile din Japonia, Singapore sau Taiwan versiunea originala isi pot recrea propria combinatie. Trebuie doar putin curaj culinar. Si fireste ingrediente de calitate.

Foto: bustle.com

Articole asemănătoare