Ceaiurile ajuta la detoxifierea organismului

 O data sau de doua ori pe an este indicat sa apelati la ajutorul plantelor pentru a elimina substantele nocive care pot aduce cateva kilograme in plus sau pot cauza afectiuni nedorite.

Chiar si dupa sarbatori este recomandata o cura de detoxifiere a organismului. Mancarurile cu multe grasimi si alimentele cu multi aditivi si coloranti nu sunt prea sanatoase.

Nu uitati sa consultati un medic inainte de a apela la tratamentul pe baza de plante. Acestea pot interactiona cu alte medicamente.

Ceaiurile recomandate de specialisti pentru un organism fara toxine:

- radacina de papadie - actioneaza ca un diuretic;

- Senna - activeaza intestinele;

- ulm alunecos (specia Slippery elm) - calmeaza gatul si activeaza intestinele;

De asemenea unele plante pot fi gasite si sub forma de pastile. Cele din lapte de ciulin ajuta functia hepatica, iar scortisoara ajuta la metabolizarea glucozei.

Ca plante medicinale, in regimul de detoxifiere se mai folosesc si musetelul, ghimbirul si patrunjelul.

Dieta de detoxifiere

Dimineata, beti o ceasca de ceai de Senna sau de ulm alunecos. Pentru a fi mai aromat, adaugati o lingurita de suc de lamaie si o lingurita de miere.

In timpul zilei beti multe ceaiuri calmante preparate din ghimbir, musetel, patrunjel si lamaie. Este important sa va pastrati corpul bine hidratat. De aceea, se recomanda consumul a cel putin opt cesti de ceai in fiecare zi.

Seara, pregatiti-va o baie calda la care adaugati o cana de sare amara sau sare de mare. Masati-va si frecati-va pielea cu un burete aspru de baie. Astfel va veti tonifia pielea si corpul va fi mai relaxat.

Alimentele sanatoase pe care trebuie sa le mancati sunt fructele cu un continut bogat de apa precum pepenii, merele, perele si citricele. De asemenea mancati multe salate si supe de legume. O alegere excelenta sunt si legumele crucifere precum broccoli sau conopida.

Alimentele pe care trebuie sa le evitati pe durata acestei diete sunt cele care contin zahar rafinat, produsele de patiserie, bomboanele si ciocolata. In plus, alimentele grase, carnea si produsele lactate ar trebui evitate pe intreaga perioada a dietei.

Se recomanda si exercitiile blande, usoare, cum ar fi yoga sau mersul pe jos.

O astfel de dieta de detoxificare pe baza de plante poate fi o rampa de lansare pentru un stil de viata sanatos. Dupa 3 zile, timp recomandat pentru aceasta dieta, inlocuiti alimentele nesanatoase cu cele sanatoase si exercitii fizice zilnice.

Articole asemănătoare

  • Merele: curiozitati, recorduri, istorie

    Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.

  • Osul-iepurelui in terapiile naturiste

    O planta erbacee pe care o intalnim adesea pe pasuni, fanete sau pe terenurile nisipoase de la marginea apelor, osul-iepurelui (Ononis spinosa) este relativ usor de recunoscut datorita florilor sale de un mov pal spre roz.

  • Ceapa rosie \"Red Baron\" in gradina si bucatarie

    Red Baron este o varietate cu productie buna, rezistenta la boli si daunatori, cu un gust dulceag, putin picant, foarte placut indiferent de modul de preparare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci castraveti

    Legume indicate in perioada caniculara pentru ca ajuta la hidratarea organismului, cu putine calorii, castravetii contin multa vitamina A si vitamina C, vitamina E, enzime utile pentru o digestie mai usoara, saruri minerale (magneziu, potasiu, fier, calciu), iar consumul regulat ajuta la prevenirea actiunii nefaste a radicalilor liberi.

  • Patru beneficii ale uleiului de nuca

    Daca in trecut era privit mai curand ca o alegere excentrica, uleiul de nuca ofera o doza serioasa de antioxidanti, cupru, magneziu, ajuta la detoxifierea intregului organism si la mentinerea starii de sanatate, este usor de introdus in alimentatie ca atare sau sub forma de supliment alimentar.