Cinci motive pentru care este bine sa mananci castraveti

Legume indicate in perioada caniculara pentru ca ajuta la hidratarea organismului, cu putine calorii, castravetii contin multa vitamina A si vitamina C, vitamina E, enzime utile pentru o digestie mai usoara, saruri minerale (magneziu, potasiu, fier, calciu), iar consumul regulat ajuta la prevenirea actiunii nefaste a radicalilor liberi. Buni pentru o gustare usoara, intr-o salata alaturi de felul principal, cruzi sau chiar sub forma de suc, castravetii se numara printre cele mai populare legume mai ales in lunile calde, si cum nu ingrasa pot fi mancati si de cei care tin regim de slabire. Iar in afara de gust si senzatia de prospetime pe care o aduc organismului, banalii castraveti ofera si numeroase beneficii pentru sanatate. 
 
1. Sucul de castravete, apa plata cu cateva felii de castravete proaspat sau pur si simplu o salata de castraveti ne ajuta nu doar sa ne hidratam in zilele calduroase, dar si sa ajutam corpul sa se detoxifieze mai usor. Nu doar ca vom avea astfel un aport esential de lichid, dar corpul isi va arde mult mai repede grasimile, vom avea mai multa energie si ne vom simti mai in forma si chiar mai odihniti. 
 
2. Castravetii cruzi sunt o solutie naturista excelenta pentru scaderea hipertensiunii arteriale si pentru a preveni afectiunile cardiovasculare. Introdusi cat mai des in meniul zilnic ii vor ajuta pe cei cu o tensiunea prea ridicata sa o tina sub control, ca un adjuvant pentru tratamentul prescris de medic. Cum in castraveti gasiti magneziu si potasiu in cantitati importante veti putea astfel inlocui in timp suplimentele alimentare cu o varianta mai naturala si categoric mai gustoasa. 
 
3. Sunt recomandati diabeticilor, ajutand pancreasul sa produca insulina. 
 
4. Usureaza digestia, au un usor efect diuretic si ne ajuta sa slabim mai repede si mai usor, pentru ca dau senzatia de satietate si sa substituie gustari cu multe calorii (in special produse de patiserie). Mancati intr-o salata sau pur si simplu ca o gustare pot sa ne ofere vitamine si minerale, fibre si un plus de energie fara sa ne ingrase. 
 
5. Castravetii sunt folositi in tratamentele cosmetice sub forma de masti si lotiuni care pot fi cumparate din magazinele naturiste sau preparate acasa. Cateva felii de castravete proaspat, reci, pot fi aplicate pe pleoape si vor reduce rapid cearcanele, dand tenului un aspect mai tanar si mai proaspat. Iar pentru un par mai sanatos aplicati apa de castravete sau masti de par avand la baza castravetii, aducand astfel firelor un plus de vitamina A si E. Sau, de ce nu, pur si simplu mancati mai des aceste legume.

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam ciocolata neagra

    O buna sursa de antioxidanti, ciocolata neagra cu gustul ei intens de cacao, putin amarui, este un aliat esential in lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi in organism.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam curmale

    Sunt fructe bogate in fibre, asa ca sistemul digestiv va beneficia din plin de acest aport atat de benefic. Consumate frecvent, curmalele usureaza digestia, regleaza tranzitul intestinal si previn constipatia. Le puteti include in meniu la dejun sau ca gustare dintre mese, induc repede senzatia de satietate, dar au multe calorii.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii

    Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci masline cat mai des

    Cei care le prefera ca o gustare sanatoasa sau un plus de gust in timpul mesei vor oferi astfel organismului sodiu, potasiu si magneziu, au relativ putine calorii si sunt recomandate in dietele de slabire.