Cele mai bune retete cu hrean

 

 Reteta pentru sos de hrean polonez

Se incalzeste o lingura de grasime intr-o tigaie. Dupa ce aceasta se incalzeste se adauga un sfert de ceapa taiata si se lasa la prajit pana aceasta capata o culoare maro. Apoi se adauga o lingura de faina si doua linguri de hrean ras.

Se lasa la rumenit iar apoi se adauga o lingura de zahar brun, doua cuisoare, doua frunze de dafin, sare, piper si doua linguri de otet. Se lasa timp de cateva minute pe foc iar apoi se adauga o lingura de hrean si daca este necesar mai puteti adauga zahar sau otet.

Acest sos poate fi servit alaturi de preparate din carne.

 

Somon cu sos cremos preparat cu hrean

Ingredientele pe care le contine sunt:

- 1/4 cana de vin alb sec;

- 2 linguri de ceapa taiata;

- 1 lingura de suc de lamaie;

- 1 lingurita de piper;

- 2 bucati de somon preparat pe gratar;

- 2 linguri de smantana;

- 2 lingurite de hrean;

- 1 lingurita de faina;

- 1 lingurita de menta proaspata tocata;

- 1/8 lingurita de piper alb;

Intr-un vas se amesteca 1/2 cana de apa, vin alb, ceapa, suc de lamaie si piper. Se acopera si se fierbe la foc mediu.

Dupa ce continutul incepe sa fiarba se adauga somonul. Se pune capacul si se lasa pe foc inca 5-6 minute.

Sosul de hrean se prepara intr-un vas mic in care se amesteca smantana, hreanul, faina, menta si piperul alb. Se amesteca pana se formeaza o pasta.

Intr-o tigaie se pregateste amestecul la foc mediu, pana cand acesta incepe sa fiarba. Se amesteca in sos de hrean. Se lasa la foc scazut pana cand se formeaza un amestec ingrosat, aproximativ 2-3 minute. Se toarna apoi peste somon.

 

Peste in sos de hrean

- 2 morcovi;

- 2 bucati de telina;

- 1 radacina de patrunjel cu frunze;

- 1 ceapa taiata in felii unghiulare;

- 5 boabe de piper;

- 1 frunza de dafin;

- 2 lingurite de sare;

- 6 cesti de apa;

- 2 kilograme de fileuri de crap, peste sole, stiuca ori similar;

Sosul se face din:

- 3 linguri de unt;

- 3 linguri de faina;

- 3/4 ceasca de crema de hrean;

- 1 lingurita de zahar;

- 1/4 lingurita de sare;

- 2/3 ceasca de smantana;

- 2 oua fierte tare;

Se combina intr-o oala legumele, condimentele uscate si apa. Se pun la fiert timp de 20 de minute. Se gateste pestele 6-10 minute.

Pentru sosul de hrean, se topeste untul intr-o cratita. Se adauga, treptat, rulourile de peste fiert, amestecand constant. Se gateste si se amesteca pana cand fierbe sosul si devine consistent.

Se ia de pe foc si se amesteca cu hrean, zahar, sare, smantana.

 

Sos de hrean cremos

Se prepara din urmatoarele ingrediente:

- 1/4 ceasca de hrean;

- 1/2 lingura de zahar;

- 2 lingurite de mustar Dijon;

- 1 lingurita de otet alb;

- 1 ceasca de frisca;

- 1/2 lingurita de sare;

- 1 boia de ardei pinch;

1/4 ceasca din hrean este pregatit alb, drenat si stors pana ramane uscat. Se amesteca cu zahar, mustar, sare si boia de ardei.

Se adauga si frisca in mixtura si se lasa amestecul la frigider pentru 2 ore.

 

Salata de avocado si cartofi cu hrean

Se prepara din:

- 2 kilograme de cartofi noi curatati;

- 1/4 ceasca de ulei de masline;

- 1 1/2 lingura de otet de vin rosu;

- 1 lingurita de sare;

- 1/2 ceasca de smantana;

- 1/2 ceasca de iaurt simplu;

- 2 linguri de hrean preparat;

- 1/4 ceasca de marar proaspat fara tulpina;

- 3 tulpini de telina transate in felii de 1/4 inch;

- 2 avocado medii sau unul mare;

- 1 piper negru macinat proaspat;

Aveti grija ca fructul avocado sa fie ceva mai tare.

Taiati cartofii in jumatate si puneti-i intr-un recipient de gatit cu abur. Dupa 20 de minute puteti scoate cartofii si puteti pregati intr-un castron un amestec cu ulei si otet.

Se condimenteaza dupa gust cu sare; apoi acestia se taie in cuburi, se pun ulei si otet peste astfel incat sa fie acoperiti bine si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un vas mic, se pune ulei impreuna cu smantana, iaurt si hrean.

Se toaca mararul si se adauga in amestecul de smantana.

Atunci cand cartofii s-au racit se adauga telina si se amesteca dupa care puteti sa adaugati si amestecul de smantana.

Taiati avocado cuburi intr-un vas mic si turnati peste zeama de lamaie. Acest amestec se adauga peste cartofi.

Se acopera cu sos, adaugandu-se apoi sare si piper dupa gust.

Articole asemănătoare

  • 10 alimente si bauturi pentru o imunitate mai buna

    Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.

  • Pere Highland, parfum si dulceata intr-o gustare sanatoasa

    Cu fructele sale mari, cu miros dulce si pulpa zemoasa, perfecte pentru gustare, diverse retete sau o portie de suc de fructe proaspat stors, parul Highland este una dintre cele mai bune optiuni pentru cultivatorii cu experienta.

  • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

    Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

  • Strugurii Lakemont

    Soi de struguri de masa albi, cu ciorchini mari si grei, boabe rotunde, fara samburi, Lakemont este o varietate de vita de vie longeviva, rezistenta, relativ usor de cultivat si intretinut, fiind una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care vor un gust intens, dulce, puternic si parfumat.

  • Caisele Big Bomba

    Soi de caise cu fructe mari, ovale, cu pulpa elastica si gust foarte dulce, parfumate, Big Bomba este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de plantat si intretinut, una dintre cele mai bune optiuni pentru o gradina sau o livada.