Cele mai indicate gustari intre mesele de baza

Cu siguranta toata lumea a trecut prin asta: dupa foarte putin timp dupa ce ne ridicam de la masa de pranz ni se face foame din nou sau simtim nevoia sa mancam ceva dulce. Acesta este un caz tipic pentru nivelul zaharului scazut din sange.

Raspunzatori pentru acest lucru sunt carbohidratii, adica fructele, legumele, painea, cartofii, pastele si zaharul. Organismul nostru reactioneaza diferit, in functie de complexitatea in substante nutritive a unui anumit aliment. Astfel, nivelul zaharului va urca atata timp cat vom consuma 500 calorii extrase din legume. In cazul in care aceste calorii vor fi extrase din paine, efectul este urmatorul: nivelul zaharuli din sange va fi rapid ridicat, insa va scadea la fel de repede.

Desigur ca putem consuma ceva dulce, o ciocolata, o prajitura sau o bomboana, iar astfel nivelul zaharului din sange va avea o ascensiune foarte rapida, insa daca in locul acestora consumam fructe si legume, atunci valoarea acestuia va creste incet, insa senzatia de foame va surveni abia mai tarziu. Astfel, in loc de croissant mai bine consuma un ananas.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Etoile Violette - culoare si prospetime

    Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.

  • Piciorul cocosului - o explozie de culoare

    Ranunculus asiaticus - mai cunoscut sub denumirea populara de Piciorul cocosului - este una dintre cele mai frumoase si decorative flori de primavara, culorile sunt vii, intense, puternice, florile sunt mari si rezistente in timp, sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru balcoane, cresc la fel de bine direct in pamant sau intr-un ghiveci

  • Caisele si tratamentele naturiste

    Vitaminele C, B1, B2, B3, vitamina A, antioxidanti, magneziu, potasiu, calciu, putine calorii si un gust delicios, totul intr-o singura caisa, unul dintre cele mai populare fructe, iubit deopotriva de cei mari si cei mici.

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Nu toate pungile de popcorn sunt sanatoase

    Constituind una dintre cele mai populare gustari cand suntem la cinematograf, in parc sau acasa, popcornul nu necesita nici un fel de introducere.