Chiftele cu sos de rosii si mazare verde

 O mancare foarte apetisanta, chiftelele cu sos de rosii si mazare verde se imbina foarte bine cu o salata de castraveti murati.


Mazarea verde congelata isi pastreaza nu numai aroma si culoarea, dar si elementele nutritive pe care le contine.

Daca folositi mazarea boabe din conserva, este recomandat sa scurgeti zeama si sa o clatiti bine cu apa rece.


Ingrediente necesare:

150-200 g carne tocata (vita, porc, pui)

1 ou

1 lingura ulei

usturoi

sos de rosii

mazare verde congelata sau conserva de mazare verde

patrunjel

marar

sare

piper

 

Mod de pregatire:

Carnea tocata se amesteca cu usturoiul tocat marunt.

Se mai pune patrunjel, sare, piper, ou.

Din aluatul rezultat se formeaza apoi mici perisoare.

Intr-o cratita se pune o lingura de ulei si un catel de usturoi taiat in doua bucati.

Se lasa sa se rumeneasca usturoiul ca sa ii dea gust uleiului, apoi se scoate din cratita.

Se adauga sosul de rosii.

Se pune si apa, pentru ca sosul sa nu fie foarte gros.

Se da in clocot si se adauga chiftelele crude.

Se lasa la fiert aproximativ 5 minute.

Apoi se pune mazarea.

In functie de preferinta, mai puteti adauga patrunjel si marar.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana ce sunt gata chiftelele si mazarea.

Se servesc imediat.

 

Mazarea are un continut bogat de vitamine si fier, ce ajuta sistemul imunitar al organismului nostru sa functioneze intr-un regim normal, contribuind astfel la intarirea sa. De asemenea, consumul de mazare este eficient si in combaterea oboselii.

Sursa foto

Articole asemănătoare