Chiftelute de linte

Ingrediente pentru patru portii:
300 g linte
150 g paine alba 
doua oua
100 g faina
200 g ceapa
o legatura patrunjel
o legatura marar
ulei
 
Mod de preparare: lintea se spala si se pune la fiert in apa calda, si cand este gata se trece prin sita. Ceapa curatata si taiata marunt se caleste in ulei inchis, paine se moaie in lapte si se da prin masina de tocat alaturi de cele doua legaturi de verdeata, putina sare si piper dupa gust. Compozitia se amesteca foarte bine cu lintea facuta pireu, ceapa calita si cele doua oua, se fac chiftele de marime potrivita, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Foto: photos-public-domain.com

Articole asemănătoare

  • Chiftelute de post din piure de cartofi

    O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

  • Reteta de linte rosie cu orez

    Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.

  • Supa de linte

    Lintea este o planta leguminoasa consumata cu predilectie de popoarele asiatice. De ceva vreme, insa, a inceput sa fie promovata si la noi ca alternativa la mazare si fasole. Lintea este ticsita cu proteine sanatoase, fibre si carbohidrati cu ardere lenta - resurse pretioase pentru vegetarieni deoarece

  • Mancare de linte. Reteta pentru zilele de post

    Lintea este o leguma asemanatoare fasolei dar mai putin folosita decat aceasta in alimentatie. Nu pentru ca ar fi umbrita de blestemul unor defecte, insa atitudinea romanului in fata a tot ceea ce este nou s-a dovedit de fiecare data conservatoare.

  • Supe nutritive. Supa de linte

    O masa usoara si calda servita dupa-amiaza este ceea ce aveti nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.