Chiftelute grecesti de naut cu cartofi si busuioc

Daca simtiti ca vara este departe si vi s-a facut prea dor de Grecia aveti o singura solutie: sa mancati greceste, sa inchideti ochii si sa visati la zilele frumoase care mai au deocamdata ceva de asteptat. Si pentru ca tuturor ne plac retetele simple si usor de pregatit, va propunem pentru astazi sa invatam cum se fac chiftelutele de naut cu cartofi si busuioc.

Ingrediente

4 cani de naut fiert amestecat cu linte fiarta
2 cartofi
3 fire de ceapa verde
1 catel de usturoi
2 felii de paine prajita
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingura capere
1/2 legatura de patrunjel, tocat marunt
Ulei de masline
Sare
Piper
Chifle
Ceapa si salata verde pentru servire;

Mod de preparare
 
Fierbeti cartofii in coaja. Cand sunt gata, indepartati-le pielita si pisatii cu furculita pana devin omogeni. Tocati marunt ceapa, usturoiul, caperele si amestecati-le impreuna cu cartofii, lintea, nautul, busuiocul si patrunjelul intr-un bol voluminos.

Puneti painea prajita in blender. Maruntiti-o pana se face firimituri si adaugati-o la restul compozitiei. Se condimenteaza dupa gust si se framanta bine amestecul.

Dati totul la frigider cel putin o ora pentru ca aromele sa se combine si sa devina un tot. Dupa aceea, ungeti-va palmele cu putin ulei de masline si dati chiftelelor forma si dimensiunea dorita. Se pun intr-o tigaie, sub o folie de copt, si se coc la temperatura de 200 grade circa 15-20 de minute.

Chiftelutele se servesc simple, cu salata proaspata, sau in burgeri, combinate cu chifle, salata verde, felii de rosii si ceapa.

Kali orexi! Pofta buna! 

Sursa foto: icookgreek.com

I. C.

Articole asemănătoare